Ansip: Euroopa peab võimalikult kiiresti minema üle 5G võrgule

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS

Euroopa peab võimalikult kiiresti minema üle 5G mobiilsidevõrgule, ütles Euroopa Komisjoni digitaalse ühisturu eest vastutav asepresident Andrus Ansip, usutluses portaalile Euractiv.

Euroopa Liit jäi 4G võrgule üle minnes maha USA-le ja Aasia riikidele ning seda viga ei tohi korrata 5G võrguga, ütles Ansip portaalile. Ta märkis, et USA-s jäeti erinevalt Euroopast 3G võrk praktiliselt vahele ning mindi kohe 2G-lt üle 4G võrgule ning Ühendriikidel on ka praegu teatav edumaa. Ta tõi välja, et mõndade allikate järgi investeerivad ameeriklased uude võrku iga eurooplaste investeeritud euro kohta 2 eurot.

Tema sõnul ei ole LTE ja 4G puhul Euroopas enam probleeme ning on mujale maailmale järgi jõutud, kuid 5G võrgule tuleks üle minna koheselt. Seejuures manitses ta, et ei ole aega mõtlemiseks, rahastuse kogumiseks ega üksteisega jagelemiseks.

Liikmesriigid on võtnud eesmärgiks luua 5G võrk suuremates linnades 2020. aastaks ja mujal 2025. aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles