Uskumatu areng: järgmine iPhone on läbi aegade suurim (1)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone X
iPhone X Foto: ELIJAH NOUVELAGE/REUTERS

Maailma suuruselt teine ja viimastel aastatel sugugi mitte enam innovatsiooni ainuliidriks olev Apple on otsustanud sügisel üllatuslikult välja tulla läbi aegade suurima iPhone'iga.

Bloombergi teatel tuleb see Ameerika tehnoloogiaettevõte oma igasügisesel üritusel välja korraga kolme mobiiliga ning suurim neist on tõesti tablet'i mõõtu – selle koodnime D33 kandva seadme ekraani diagonaaliks on lausa 6,5 tolli. Tavaliselt jääb suurematel mobiilidel sama näitaja alla kuue tolli.

Eksperdid arvavad juba praegu, et selline otsus annab lõpliku surmahoobi iPadidele.

Telefoni sihtkasutajaks peetakse eelkõige neid, kes soovivad telefoniga sagedasti rööprähelda – ehk ekraanipinda äppide vahel jaotada. Seade olevat juba tootmiseelsetes testides ning pidavat välja nägema nagu iPhoneX.

Funktsionaalsuse osas on säilinud armasta-või-vihka näotuvastustehnoloogia ning ikka 1242 x 2688 resolutsiooniga OLED-ekraan ja kaks SIM-kaardi pesa. Lisaks Apple'i uusim A12 protsessor. Värvivalikusse pidavat lisandume taas kuldne korpus.

Võrdluseks: Samsungi hiigeltelefoni Note8 ekraani diagonaaliks on 6,3 tolli ning iPhone Xi diagonaaliks 5,8 tolli.

Teiseks plaanib Apple uuendada oma viimast lipulaeva iPhone Xi ning kolmandaks välja anda järjekordse odavamat sorti telefoni. Tarkvaraks saab seadmetel olema uus platvorm versiooninumbriga iOS12.

Apple müüs 2017. aasta viimases kvartalis 77,3 miljonit iPhone'i, eksperdid olid eeldanud aga 80,2-miljonilist müüki. Peamiseks probleemiks on olnud seadmete kõrge hind ning konkurentide seadmete tubli areng.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles