Linnar Viik: riik peab olema seal, kus on tema kodanikud – internetis

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnar Viik
Linnar Viik Foto: Jaanus Lensment

E-riigi Akadeemia programmijuht Linnar Viik valiti veebruaris Euroopa innovatsiooni ja tehnikainstituudi alamprogrammi EIT Digital nõukogu liikmeks.

EIT Digital edendab nimest tulenevalt digitaalset innovatsiooni ning koondab hetkel ettevõtjaid üle 130 Euroopa tippkorporatsioonist, ettevõtetest, idufirmadest, ülikoolidest ja teadusasutusest.

Linnar Viigi sõnul tahab ta nõukogu liikmena panustada eelkõige avaliku ja erasektori koostöö arendamisesse, et kiirendada digitehnoloogiate kasutamist Euroopa avalikus sektoris.

«Tugeva e-valitsemise loomine on riikide jaoks aktuaalsem kui kunagi varem, sest riik peab olema seal, kus on tema kodanikud – internetis. Oleme kogenud Eestis, et koostöö erasektoriga on võtmeks riigi muutumisel e-riigiks. See kogemus kulub marjaks ära ka EIT Digitali tegevuste planeerimisel ja suunamisel,» ütles Viik.

Ta on selles organisatsioonis töötanud ka varem: aastatel 2008 – 2014 oli ta Budapesti peakontoriga EIT juhatuse liige.

 EIT Digital koondab teaduse, kõrghariduse ja innovaatilise ettevõtluse valdkonna asutusi, moodustades üksteist võimendava kogukonna, mida innovatsiooniteoorias teatakse ka kui teadmuskolmnurka (knowledge triangle).

«EIT Digital on sellise kogukonna esimene üleeuroopaline näide digitaaltehnoloogiate valdkonnas.  Juba praegu saavad EIT Digital tegevusest toetust ning selles osaleda meie digivaldkonna iduettevõtted ning tehnoloogia valdkonna tudengid,» ütles Linnar Viil.

Samuti on meie ettevõtetel võimalik osaleda EIT Digital Challenge konkursil, kus peaauhinnaks 100 000 € suurune preemia. Tudengitele on aga avatud EIT Digital Academy kaudu ligipääs nii magistri- kui ka doktoriõppele Euroopa tippülikoolides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles