6 viisi, kuidas oma Android telefonist viimast võtta

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Android telefonid "peidavad" endas mitmeid kasulikke lisavõimalusi.
Android telefonid "peidavad" endas mitmeid kasulikke lisavõimalusi. Foto: shutterstock.com

Android operatsioonisüsteemiga nutitelefonid on populaarsed ja väga paljude inimeste igapäevaseks kaaslaseks. Ometi ei pruugi paljud kasutajad oma telefoni kõikidest võimalustest ja oskustest teadlikud olla. Seda kasvõi seetõttu, et erinevaid seadeid ja seadistusi on tarkvaras pea lõputult ning iga mudeli ning tarkvaraversiooniga lisandub neid muudkui juurde, kirjutab Mart Laanemägi tehnoloogiaportaalis Digitark.

Vaata pilte suurelt ekraanilt

Kuna hea kaamera on tänapäeva telefonide üheks peamiseks müügiargumendiks, teeb enamik nutitelefonide omanikke oma seadmega kas aeg-ajalt või siis ka pidevalt pilte. Kui hetk jäädvustatud, toimub selle hilisem vaatamine reeglina aga sellesama telefoni ekraanilt. Loomulikult jagatakse fotosid ka Facebooki või mõne muu sotsiaalmeedia kanali kaudu.

Mida teha siis, kui tehtud pilte on rohkem, näiteks oled käinud reisil või pildistanud mingil üritusel ning tekib tahtmine neid kas ise uuesti vaadata või kellelegi näidata? Olgu nii hea kui tahes, jääb telefoni ekraan piltide nautimiseks ikkagi pisikeseks. Siin tulebki mängu Android telefonides olev võimalus pilte lihtsa vaevaga koduse teleri suurelt ekraanilt vaadata. Loomulikult eeldab see ka teatud tarkusega nutiteleri olemasolu, kuid enamik uuemaid televiisoreid õnneks sellised juba on.

Selleks, et telefonis olevaid fotosid teleka ekraanilt vaadata, tuleb telefonis kuvatava pildi all vajutada “jaga” nuppu ja ning seejärel teha valik “kuva sisu teleris”.

Valiku nimetus või sõnastus võib küll sõltuvalt telefoni tootjast erineda, kuid mõte on kõigil üks. Telefon ühendub nutiteleriga ning kuvab pildid suurel ekraanil. Ainsaks eeltingimuseks on siin see, et nii teler kui telefon on ühendatud samasse WiFi võrku. Samuti võib esimesel ühenduskorral olla vajalik teleri poolt vastav valik kinnitada.

Kasuta kahte rakendust korraga ühel ekraanil

Paljud Android telefonid võimaldavad samaaegselt ühel ekraanil kasutada kõrvuti kahte rakendust. See sõltub siiski  olukorrast ja kasutatavatest rakendustest ning on mugavam suurema ekraaniga nutitelefonidega. Nii saab näiteks kirjutada ühes aknas e-kirja ning teises vaadata selle jaoks olulist dokumenti või panna ühes mängima Youtube’i video ning teises lugeda uudiseid.

Selle võimaluse aktiveerimiseks tuleb vajutada hiljuti kasutatud rakenduste nuppu ja avanenud nimekirjas klikkida konkreetsel rakendusel ülal paremal asuvatele ristkülikutele. See poolitab ekraani ning lisab ühele poole äsja valitud rakenduse.

Nüüd jääb ainult samal viisil valida teine rakendus ning seejärel kuvataksegi need kõrvuti samal ekraanil.

Kiire liikumine rakenduste vahel

Kui kaks rakendust samale ekraanile hästi ei mahu või ei sobi see variant mingil muul põhjusel, saab nende vahel tegelikult ka kiiresti liikuda. Selleks tuleb vaid kiirelt kaks korda vajutada hiljuti kasutatud rakenduste nupule. Selle tulemusena teostab telefon vahetuse aktiivsete rakenduste vahel ning avaneb eelmisena kasutatud rakendus.

Millised on need ülejäänud nipid, mis aitavad sul oma telefoni kasutada nagu loojad seda ette nägid, loe juba lähemalt Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles