Allan Martinson lahkus suure töökoormuse tõttu Starshipist

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan Martinson
Allan Martinson Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Eesti üks tuntum startup-ettevõte Starship Technologies jäi ilma oma asutajast, investorist ja tegevjuhist Allan Martinsonist.

Martinson teatas Facebookis, et lahkus ettevõttest selle nädala kolmapäeval. Starshipiga oli ta seotud juba aastast 2014, mil Janus Friis ja Ahti Heinla talle oma pakiveorobotite ideest rääkisid. Ettevõtte tegevjuhiks sai ta 2015. aasta kevadel.

Martinsoni sõnul on tal viimasel ajal tulnud sisuliselt kaks kolmandikku oma ajast veeta töö tõttu perest eemal ning elada otseses mõttes lennukites. Aasta jooksul on ta lennanud 176 korra.

«Mul on tulnud olla korraga kahel kontinendil samaaegselt. See ei saanud kaua nii jätkuda ning mul tuli langetada otsus,» selgitas ta.

Martinson lubas, et otsib juba uusi raskeid väljakutseid.

Ettevõtte kümnes kontoris üle maailma töötab hetkel üle 200 inimese. Pakiveorobotite liiklemise tänavail on seadustanud Eesti ja viis USA osariiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles