Euroopa Aasta Auto 2018 on Volvo linnamaastur XC40

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volvo XC40
Volvo XC40 Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS

Euroopa Aasta Auto konkursi võitjaks aastal 2018 kuulutati Genfi autonäitusel Volvo XC40, mis on juba teine linnamaastur, mis säärase «tükiga» hakkama sai

Lisaks Volvole jõudsid tänavu finaali veel Alfa Romeo Stelvio, Audi A8, BMW 5. seeria, Citroën C3 Aircross, Kia Stinger ja Seat Ibiza, kirjutab portaal What Car?

Volvo väike linnamaastur XC40 sai Euroopa autoajakirjanikest koosnevalt žüriilt kõige enam hääli ja tõi Rootsi autoehitajale esimese võidu sellel konkursil. XC40 kogus žüriilt 325 häält, edestades selgelt teisele kohale jäänud Seat Ibizat (242 häält).

Kolmanda koha sai BMW 5. seeria 226 häälega, millele järgnesid Kia Stinger (204 häält), Citroën C3 Aircross (171 häält), Audi A8 (169 häält) ja Alfa Romeo Stelvio (163 häält).

Volvo jaoks oli see sellel konkursil esmakordne tiitlivõit. Firma juht Håkan Samuelsson (pildil) ütles auhinda vastu võttes, et «see on esikoha vääriline auto. Mul on hea meel, et meile andsid hääli kõik žüriis osalevad riigid – see näitab, et XC40 on tõesti auto, mis esindab Volvo tulevikku. XC40 on ehitatud koos emafirma Geelyga loodud uuele platvormile, mis aitab meil jõuda uutele turgudele.»

Euroopa Aasta Auto valimist korraldab seitse Euroopa tähtsamat autoajakirja ja konkursi žüriis osaleb 60 autoajakirjanikku 23 riigist. Esmakordselt anti auhind välja 1964. aastal, mil selle võitjaks osutus Rover 200.

Mulluse tiitli sai endale linnamaastur Peugeot 3008.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles