Maailmakuulus tennisist Andy Murray investeeris Eesti idufirmasse

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andy Murray.
Andy Murray. Foto: Patrick Hamilton/AFP/Scanpix

Kolmekordne Grand Slami turniiri võitja ja kahekordne olümpiavõitja tennisist Sir Andy Murray investeeris Eesti finantstehnoloogia ettevõttesse Investly.

Murray on alates 2015. aastast aeg ajalt investeerinud mitmesse Ühendkuningriigis tegutsevatesse idufirmadesse, nagu näiteks lätlaste rahaliigutajasse Revolut, kes täna TransferWise’iga rahvusvaheliselt konkureerib.

«Sir Andy Murray investeering on suureks tunnustuseks Investly meeskonnale. Ta on oma eduka tippsportlase karjääri kõrvalt hakanud tegema aktiivselt investeeringuid põnevatesse ja kiire kasvuga idufirmadesse,» rääkis Investly asutaja Siim Maivel.

Myrray investeeringu suurust polnud Maivel nõus avaldama.

Investlyl on hetkel käimas rahastusring Ühendkuningriigi keskkonnas Seedrs. 500 000 naelasest raha kaasamise eesmärgist 92 protsenti tänaseks täidetud, investoreid on praeguseks 347. Investeerida saavad investorid üle Euroopa ning kampaania sulgub 22 päeva pärast.

Investlysse on eelnevalt investeerinud tööstur Sonny Aswani, ettevõtete ärikiirendi Startup Wise Guys ja üks Mandri-Euroopa suurim riskikapitali investor Speedinvest.

Investly on Eesti juurtega faktooringut pakkuv ettevõte, mis aitab Eesti ja Ühendkuningriigi ettevõtetel pikkade maksetähtaegadega arvete eest raha kiiremini kätte saada. Investly platvormil on arveid rahastatud üle 22 miljoni euro väärtuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles