Facebook kõrvaldas Ungari valitsuse video «valgetest kristlastest» (1)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

Sotsiaalmeediavõrgustik Facebook astus sel nädalal erakordse sammu, kui kõrvaldas väga kõrgel tasemel autori postitatud videoklipi selle rassistliku sisu tõttu.

Tegemist oli Ungari valitsuse liikme János Lázári vastuoluliste valimiseelsete kaadritega, milles ta väitis, et «valged kristlased» on juba lahkunud paljudest Viini linnaosadest ning peagi juhtub see nii ka Budapestis.

Ta postitas video Facebooki sel teisipäeval, ehk mitu nädalat enne 8. aprillil toimuvaid valimisi, kirjutab Politico.

«Viinis on palju koole, kus pole enam valgeid Viini lapsi vaid ainult moslemist immigrandid. Valged Austria kristlased on siit linnaosast lahkunud ja immigrandid on selle linnaosa üle võtnud,» räägib minister Viini tänavatel filmitud videos, taustaks näokatetega naised.

Ta kirjeldab immigrante kui kriminaale, kes reostavad heakorda ja sunnivad kohalikke hirmunult lahkuma. Seeõttu kutsub ta Ungarit immigratsiooni lõpetama.

Facebook eemaldas video oma keskkonnast, kuna see ründas inimesi usu ja rahvuse pinnalt ning rikkus sellega võrgustiku kasutustingimusi.  Lázár süüdistab nüüd Facebooki sõnavabaduse piiramises.

Ungari peaminister Viktor Orbán keskendab oma valimisplatvormis suuresti vastuseisule sisserändele ja süüdistades Brüsselit ning Ungari sündinud USA filantroopi George Sorosit katses sundida Ungarit sisserändajaid jätkuvalt vastu võtma.

Lázári video ise oli selline:

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles