Jututuba, kuhu saab vaid tühja akuga

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Die with me" äpp sisustab telefoni aku viimased protsendid.
"Die with me" äpp sisustab telefoni aku viimased protsendid. Foto: Kuvatõmmis videost / vimeo.com

Telefonide akud peavad järjest kauem vastu, aga vahel tuleb ikka ette, et aku saab tühjaks enne, kui päev lõpeb. Tühja akuga telefon on kasutu ning põhjustab ärevust ja teisi moodsa aja ebameeldivaid kõrvalnähte. Seega on pilditu ekraan piisav põhjus, et otsida näljase puuma kombel lähimat pistikupesa. Kui aga laadija on kodus kapi peal ja ise istud baaris, siis ei jää muud üle, kui olla katastroofilise olukorra tunnistajaks. Aku sureb: välja on kuulutatud vaikne lein, maad võtab kurbus ja hinges on tühjus, kirjutab Hardi tehnoloogiaportaalis Digitark.

Siiski on üks asi, mida saab teha: tõmmata äpp nimega «Die With Me», mis koondab jututuppa kõik need, kelle telo on surmasuus. Kui akut on järel rohkem kui 5 protsenti, siis äppi avada ei saa. Kui rakendus on avatud ja telefoni laadimine jõuab üle 5 protsendi, siis viskab «Die With Me» su oma «elitaarsest» jututoast automaatselt välja. See jututuba on kokkusaamise koht võõrastele, keda ühendab surmalähedase telefoni kasutamise kogemus. Iga kirjutatud teksti ees on välja toodud tšättija järelejäänud akuprotsent. Mis on need viimased read, mida inimesed soovivad välja öelda enne, kui ekraan kustub?

Ajal, kui sotsiaalmeedia sisu saab lõputult endast läbi lasta, pakub «Die With Me» harvaesinevat inimlikku kontakti. Rakenduse loojate sõnul on see pigem kunstiprojekt kui sotsiaalmeediaplatvorm, püüdes tähelepanu juhtida sellele tundele, mis meil kõigil vähemalt korra on olnud, kui oleme kusagil linnapeal ja aku on kohe tühjaks saamas.

Rakenduse loojate sõnul on see pigem kunstiprojekt kui sotsiaalmeediaplatvorm.

See tunne on justkui tõend selle kohta, kui sõltuvad me tehnikast oleme. Selles iseäralikus jutukas on võimalik jätta hüvasti enne, kui ühe protsendi peal aku asendub musta ekraaniga, mille kasutaja siseneb seejärel tehnikavabasse tühjusesse.

Väljavõte vestlusest «Die With Me» rakenduses.
Väljavõte vestlusest «Die With Me» rakenduses. Foto: Hardi Keerutaja

Eksistentsi piirimail balansseeriva äpi saad Androidile ja iOS-le.

Loe lisaks teisigi põnevaid tehnikauudiseid tehnoloogiaportaalist Digitark.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles