Video: maailma võimsaimad sõjalaevad saabuvad Doha merekaitsemessile

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Qatari pealinnas Dohas avati iga-aastane merekaitse mess DIMDEX, kuhu eksponendid toovad kohale oma võimsaimad ja innovatiivseimad sõjalaevad, radarid, tankid ja muu tehnika.

Muu hulgas on kohal Qatari enda kiirründelaev HUWAR, India hävitaja INS KOLKATA, Itaalia alus CARLO MARGOTTINI. USA merevägi on kohal lausa kolme sõjalaevaga. Sõjalaevade saabumine messile on selle üks tippsündmusi ja seda saab vaadata näiteks DefenseWebTV koostatud videost:

Messist võtavad osa 180 eksponenti enam kui 60 riigist ning kahtlematult on tegemist vägagi olulise valdkonnaga – meretransport moodustab 85-90 protsenti kogu maailma kaubatranspordist ning meretranspordiettevõtete käive on aastas ligi 500 miljardit dollarit, ehk 5 protsenti kogu maailma majandusest.

Samas kasvab iga aastaga rahvusvaheliste merekaitseüksuste roll, kuna riskid nagu piraatlus, uimastite salakaubavedu, ebaseaduslik ränne ja inimkaubandus on selgelt tõusvas trendis.

Messi ajaloos on kokku sõlmitud 31,95 miljardi dollari väärtuses tehinguid.

Vaata ka uudisele lisatud galeriid messikeskusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles