Pretsedenditu avatud kiri: startup-ettevõtjad nõuavad Euroopa Komisjonilt kiiret tegutsemist (10)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekspeaminister Andrus Ansip.
Ekspeaminister Andrus Ansip. Foto: Konstantin Sednev

Euroopa Komisjoni enda loodud nõuandva organi Startup Europe liidrid edastasid äsja enneolematu avaliku pöördumise, milles tegi oma loojale endale tungiva ettepaneku astuda konkreetseid samme Euroopa iduettevõtluse konkurentsivõime parandamiseks.

Teiste seas digivolinik Andrus Ansipile saadetud kirjas seisab, et Euroopas on jätkuvalt liiga vähe tehnoloogiaettevõtteid, mis nii Euroopas turul endas kui kogu maailmas läbi lööks.

«Uuringute kohaselt on Euroopas 4200 tehnoloogiaettevõtet, mis on suutnud kasvada üle miljoni euro. Kuid ettevõtteid, mis on saanud ükssarvikuteks on veelgi vähem. Euroopa vajab rohkem tehnoloogiaettevõtteid, mis on võimelised kiiresti kasvama ja muutuma rahvusvaheliseks ning kasvatama samal ajal tulu, töötajaskonda ja innovatsiooni,» seisab kirjas.

Ettevõtjad teevad Euroopa Komisjonile ka kolm konkreetset ettepanekut. Esiteks toetada pigem kogu ökosüsteemi mitte üksikuid tegijaid. Teiseks toetada pigem investoreid mitte idufirmasid. Ning kolmandaks toetada pigem hilisema kui varasema staadiumi ettevõtteid.

Kirjale on muu hulgas allakirjutanud selliste tuntud startupettevõtete nagu Wunderlist, Prezi, Bubbl ja Blablacar asutajad.

Kiri on leitav siin ja avatud kõigile allkirjastamiseks.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles