Kuidas pilte ühest telefonist teise saata?

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võimaluste valik fotode saatmiseks ühest telefonist teise. on rikkalik.
Võimaluste valik fotode saatmiseks ühest telefonist teise. on rikkalik. Foto: shutterstock.com

Paljude nutitelefonide üheks peamiseks müügiargumendiks on kaamera. On fakt, et nutitelefonidega pildistatakse palju ning veelgi enam soovitakse neid pilte ka jagada. Sotsiaalmeedia kui peamine väljund on üks asi, kuid millised on võimalused ja variandid olukorras, kus soovitakse tehtud pilt ühest nutiseadmest teise saada, kirjutab Mart Laanemägi tehnoloogiaportaalis Digitark.

Mõneti on tegu lihtsa küsimusega, kuid viise selleks tegevuseks on rohkem kui üks ning igaühel neist on omad plussid ja miinused. Seega vaatame mõningaid võimalusi, et piltide ühest telefonist teise saatmine suurema vaevata õnnestuks.

MMS vajab andmesidet

Selle saatmisviisi võib tinglikult võrdsustada tavalise sms-iga, lihtne ja kõigile tuttav. Pildi edastamiseks tuleb nutiseadmes leida vajaminev pilt ning selle edastamise viisiks valida sõnum ja seejärel kontakt kellele pilt saata. Soovi korral saab veel lisada sobiva teksti ja korras ta ongi.

Alustada võib muidugi ka lihtsalt uue sõnumi loomisega ning sinna pilt lisada. Oluline on siinjuures teada aga seda, et kui sõnum on teele pandud, toimub taustal tegelikult mitte sms vaid mms sõnumi edastamine. See tähendab, et ei saadeta mitte tavalist teksti vaid andmeid, mis omakorda tähendab, et teenuse tööks on vajalik mobiilse andmesideühenduse olemasolu.Siin tasub veel tähele panna, et saatmisel võidakse muuta pildi suurust ehk esineda võib kadu kvaliteedis. Samuti võib MMS-i saatmine olla hinnastatud eraldi. Seega on tegemist küll lihtsa toiminguga, kuid võib mõnes paketis sellisel üpriski kalliks osutuda.

Bluetooth

Vastukaaluks andmesidet nõudvale ja eraldi hinnastatud MMS-ile, on tasuta piltide edastamise võimlauseks Bluetooth. See eeldab vaid, et telefonid asuvad lähestikku, leiavad teineteist üles ning oskavad mõlemad Bluetooth abil faile saata ja vastu võtta. Enamik telefone seda võimaldab, kuid näiteks iPhone mitte. Pildi edastamisel tuleks seega viisiks valida Bluetooth, oodata kuni saaja telefon ilmub leitud seadete nimekirja (veendu, et telefon oleks bluetooth seadete alt “leitavaks” märgitud) ning seejärel pilt teele panna.

Sõnumiteenused

Lisaks tavalisele sõnumiteenusele saab pilte edastada ka erinevate suhtlusrakenduste abil nagu näiteks Facebook Messenger, Skype, WhatsApp, Viber jne. Kõik need on laialt levinud ja väga mugavad kasutada. Ainsaks eelduseks on see, et kasutajad saavad rakenduses omavahel suhelda. See tähendab, et mõlemal kasutajal peab olema rakendus alla laetud, kehtiv konto ning sõber kontaktide nimekirjas. Kui need eeldused on täidetud, siis on tegemist vast ühe mugavaima viisiga piltide saatmiseks. Kasutamiseks on vajalik küll andmeside, kuid see on ka kõik ja mingeid lisatasusid sellisel viisil piltide saatmise eest ei rakendu.

Sõnumiteenuste kaudu piltide edastamine on lihtne.
Sõnumiteenuste kaudu piltide edastamine on lihtne. Foto: shutterstock.com

NFC

Bluetooth tehnoloogiaga sarnaseks piltide otse ühest telefonist teise saatmise võimaluseks on NFC (Near Field Communication). Nagu nimest eeldada võib, on siin vajalik, et telefonid asetseksid üksteise lähedal. Kui on kindel, et mõlemad seadmed tehnoloogiat toetavad, tuleb valida pilt või pildid, mida saata soovitakse ning leida “jaga” nupu alt avanevast loetelust NFC (see võib olla erinevatel tootjatel nimetatud erinevalt). Nüüd tuleb seadmed omavahel korraks vastamisi panna ning seejärel edastatakse andmed ühest seadmest teise.

Sellisel viisil piltide saatmine on tasuta ning kadudeta. Samuti ei ole vaja täiendavat andmesideühendust vms, kuid kasutamine ei ole võib-olla alati kõige mugavam, sest saatmine võtab aega ja teinekord ei tunne telefonid üksteist esimese puudutamise peale ära. Samuti ei toimi see iPhone kasutamisel.

Millised neli lisanippi fotosid ühest telefonist teise saata aitavad, loe juba lähemalt Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles