9 Apple AirPods nõksu, mida sa ei pruugi teada

Erki Oras
, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple Airpods
Apple Airpods Foto: Telia

Apple AirPods kõrvaklapid on vähehaaval muutunud üha enam kättesaadavaks ning vähemalt minu jaoks peaksid need olema iga iPhone’i omaniku soovidenimekirjas tänu oma kasutusmugavusele ja funktsionaalsusele. Ometi ei pruugi iga värske AirPods’ide omanik täpselt teadagi, milliseid võimalusi need minimalistlikud valged vidinad endas peidavad, kirjutab Erki Oras tehnoloogiaportaalis Digitark.

Paaritamine

Siin ei tohiks ilmselt ühelgi kasutajal küsimusi olla, sest Apple on teinud klappide paaritamise telefoniga sedavõrd lihtsaks ja intuitiivseks, et sellega saaks hakkama isegi laps või algtasemel inglise keelt valdav pensionär.

Mida aga paljud ei tea, on see, et ühte klapipaari saab paaritada mitme erineva iPhone’iga. Selles tuleb lihtsalt laetud klapikarp avada teise iPhone’i läheduses ning teise telefoni ekraanile ilmub klapirakenduse avaekraan kirjaga „Not Your AirPods“. Sellest kirjast ei maksa ennast aga heidutada lasta, vaid vajutada klapikarbi tagaküljel asuvat diskreetset nupukest kuni klappide indikaatortuli välgatab valgelt. Palju õnne – klapid on ühendatud uue telefoniga.

Paaritamine mitte-Apple'i seadmega

Apple AirPods kompaktselt karbis.
Apple AirPods kompaktselt karbis. Foto: Telia

Ehkki kõige paremini sobivad Apple’i seadmed mõistagi kokku omavahel, siis ei tasu karta nende kasutamist kasvõi Android-seadmetega. Ning siin ei pea ma silmas ainult telefone või tahvelarvuteid. Mugav on neid näiteks kasutada kasvõi Bluetooth-ühendusega varustatud televiisoriga, süle- või lauaarvutiga. Seadmega paaritamine pole oluliselt keerulisem kui Apple’i seadmetega – avage oma seadme Bluetooth-seaded ning vajutage avatud klapikarbi tagaküljel olevale valgele märkamatule nupukesele. Klapikarbi indikaatortule valge välgatus näitab, et klapid on ühenduse loonud ning teil tuleb need lihtsalt seadmete nimekirjast välja valida.

Aktiveeri Siri

Topeltkoputusega vasemale või paremale klapile võib kasutaja aktiveerida Apple’i virtuaalassistendi Siri. Konkreetse klapi saab valida telefoni Bluetooth-sätete alt, klikkides AirPods’ide nime taga oleval väikesel ’i’ tähel. Sama tähe all avanevad ka teised AirPods’ide sätted. Mis puutub aga Sirisse, siis tema abiga võid hallata meediat st reguleerida helitugevust või näiteks küsida suunda punktist A punkti B.

Topeltkoputusega vasemale või paremale klapile võib kasutaja aktiveerida Apple’i virtuaalassistendi Siri.

Muuda topeltkoputuse funktsioone

Nagu öeldud pääseb läbi Bluetooth-sätetesse ja seal oleva AirPods nime järel olevale ’i’-tähele klikkides muuta topeltkoputuse funktsioone. Funktsioonide valik hõlmab peamiselt meediahaldust: Play/Stop, eelmine lugu, järgmine lugu ja Siri aktiveerimine. Ühe võimalusena võib aga topeltkoputuse funktsiooni täielikult välja lülitada.

Lülita välja automaatne kõrvatuvastus

AirPods’ide üheks mugavusfunktsiooniks on muusika katkemine kui kasvõi üks klapp kõrvast ära võtta. Ometi võib olla olukordi, kus seda funktsiooni pole vaja mingil põhjusel kasutada. Seda saab sisse ja välja lülitada klappide Bluetooth-sätete alt.

Ülejäänud kasulikke nippe Apple Airpods'ide (tulevasele) omanikule, loe juba lähemalt Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles