Mugavaim viis iPhone'i fotosid Windows'i arvutisse saada

Erki Oras
, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihtne viis fotosid mobiilist arvutisse ja suurtele ekraanidele saada.
Lihtne viis fotosid mobiilist arvutisse ja suurtele ekraanidele saada. Foto: shutterstock.com

iPhone’i omanikul on mitu võimalust oma telefoniga tehtud fotod Windows’i kasutavasse arvutisse saada. Ükski neist pole aga paraku eriti mugav. Vähemalt mitte ajani, mil Microsoft lõi spetsiaalselt iPhone’ide jaoks rakenduse Photos Companion. Microsoft on suutnud luua mitmeid erinevaid ja väga häid rakendusi iOS’i ja Apple’i telefonide jaoks ning Photos Companion on sellest suurepärane näide, kirjutab Erki Oras tehnoloogiaportaalis Digitark.

Tõsi, Photos Companion’il on fotode iPhone’ist või iPad’ist ülekandmiseks kaks eeldust. Esiteks see, et arvuti operatsioonisüsteemiks oleks vähemalt Windows 10 ning teiseks, et mõlemad seadmed asuksid ühes WiFi võrgus. Kui need mõlemad tingimused on täidetud, siis kõik ülejäänu on vägagi lihtne.

Kuidas fotode edastamine toimub?

  1. Kõigepealt tuleb Photos Companion oma telefoni või tahvlisse laadida, arvutisse midagi spetsiaalselt installeerida pole vaja, sest Photos rakendus on juba osa operatsioonisüsteemist.
  2. Seejärel käivitage oma nutiseadmes ülalmainitud rakendus.
  3. Nüüd avaga oma arvutis Photos (Fotod) rakendus ning klikkige programmiakna paremas ülanurgas olevale kirjale ’Import’ ning valige antud hüpikmenüüst ’From Mobile over WiFi’ (Nutiseadmest WiFi kaudu).
  4. Teie arvutekraanile ilmub QR-kood, suunake oma nutiseadme kaamera sellele ning voila – ühendus arvuti ja nutiseadme vahel ongi loodud.
  5. Valige oma telefonist või tahvlist fotod, mida te arvutisse tahate saata ning vajutage nupule ’Done’.

Eriti elegantne on, et sama QR-koodi kasutades võivad fotosid arvutisse saata mitu kasutajat samaaegselt. Veelgi toredam on see, et rakendus on täiesti tasuta ning telefonis võtab see ruumi vaid 28Mb. Seadmes peab olema vähemalt iOS 10.2 operatsioonisüsteemi versioon.

Isiklikule kogemusele toetudes võin väita, et tegu on tõepoolest väga mugava võimalusega fotode arvutisse saamiseks. Esimestel katsetel küll ei pakkunud mu arvuti üldse võimalust fotosid WiFi kaudu arvutisse sikutada, kuid peale paari katset teatas arvuti, et Fotos rakendus on uuendatud ning pärast rakenduse taaskäivitamist ilmus valikusse ka Wifi võimalus ning fotode ümbertõstmine võis alata. Microsofti Photos Companion'i saab oma Apple’i nutiseadmesse sikutada SIIT.

Põnevaid tehnoloogiauudiseid ja kasulikke näpunäiteid loe edasi Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles