Samsungi selle aasta tipptelefon jõudis Eestisse

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung Galaxy S9 ja S9+
Samsung Galaxy S9 ja S9+ Foto: Aivar Pau

Tänasest on Eestis müügis Samsungi selle aasta tipptelefon Galaxy S9 ja ja selle suurem versioon S9+, mis on eelkäijaga võrreldes saanud täiustusi eelkõige kaamera osas ning toonud kasutajatele laheda uue liitreaalsuse lahenduse.

Telefonid on eelmüügis olnud juba mitu nädalat ning Samsung Eesti mobiilidivisjoni juhi Antti Aasma sõnul on inimesed näidanud üles suurt huvi ja tellinud uusi nutitelefone isegi 19 protsenti rohkem kui ta eeldada oskas.

Teeme kohe seadmete hinna ka teatavaks, need maksavad vähem kui uued iPhone'id, aga ikkagi sugugu mitte vähe. Galacy S9 hind on 849 ja S9+ hind 949 eurot.

Seadme kaamera teeb eriliseks just see, et kui enamik nutitelefonide kaameraid on fikseeritud avaga, mida ei saa muuta vastavalt vähesele või eredale valgusele, siis S9 käitub sarnaselt silmaiirisele ja on võimeline ava suurust ise muutma. Ava suuruse vahemikuks on F1.5 kuni F2.4. See esimene number viitab heale võimele just hämaras pilte teha.

Mis kaamera tarkvarasse puutub, siis tasub enim tähelepanu pöörata super Slow-mo ehk üliaegluup funktsionaalsusele. Kaameraga tehtav video püüab 960 kaadrit sekundis. Kusjuures kasutatakse automaatset liikumise tuvastamist - funktsiooni, mis näeb ära liikumise kaadris ning alustab seepeale automaatselt filmimist – kasutaja peab vaid võtte üles seadma.

Kahtlematult lahedaim uuendus on seadmel nähtus nimega liitreaalsuse Emoji. Kasutaja saab luua emoji, mis näeb välja, kõlab ja käitub just nagu tema. Emoji kasutab andmepõhist masinõppimise algoritmi, mis analüüsib 2D-kujutisi kasutajast, kaardistades enam kui 100 näo emotsiooni, et luua 3D-mudel, mis peegeldab ja jäljendab näoilmeid, näiteks pilgutus või noogutus, et saavutada elutruu personaliseerimine. Emoji jagab kasutaja päriselu emotsioone mitte ainult videotes, vaid ka paljudes virtuaalsetes kleepsudes ning kasutab standartset AGIF failiformaati, et kasutajad saaksid jagada oma emojisid läbi enamike kolmandate osapoolte sõnumiplatvormide.

Välimuse osas pole võrreldes S8-ga seadmel midagi muud olulist muutunud, kui et tagaküljel on sõrmejäljelugeja liikunud kaamera alla ja on seeläbi paremini tabatav. Kõvasti on edasi arenenud heli kuulamine ilma kõrvaklappidega – kui seade horisontaali keerata, on selle heli peaaegu võrdselt mõlema kõrva jaoks jagatud ja kõlab nagu päris stereo. S9 ekraani kvaliteet on juba tunnistatud maailma parimaks.

Müügile jõudis seade kolmes värvis: kesköömust, korallsinine ja sirelililla. Nad on ikka vee- ja tolmukindlad. Mälu saab kasvatada kuni 400 GB-ni. Alles on silmaiirise ja näotuvastus. Ja muidugi virtuaalne abimees Bixby.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles