Krüptorahasid tabas massiivne reklaamiblokaad (6)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bitcoin
Bitcoin Foto: JACK GUEZ/AFP

Maailma suurimate veebireklaami pakkujate Facebooki ja Google’i järel on ka kolma suur tegija Twitter kaalumas krüptorahade reklaami täielikku keelamist.

Reklaamikeelu alla lähevad nii ICOd, müntide pakkumised, krüptorahade walletid kui nähtavasti ka krüptorahade vahetuspunktid. Muudatus võib toimuda juba aprillis esimesel nädalal, teatab TNW.

Möödunud nädalal teatas Google, et keelab sellised reklaamid oma AdWords platvormil alates juunist. Juba olevat Suur G oma keskkonnast eemaldanud ainuüksi möödunud aastal 3,2 miljonit «halba» reklaami.

Facebook on toonud blokeerimise põhjusena välja asjaolu, et sageli on krüptorahade reklaamid seotud eksitavate ja petlike reklaamivõtetega.

Eksperdid ennustavad, et kolme sotsiaalmeedia gigandi järel võib samade sammude järele tulla ka kogu online-meedia.

Just selliste tegevuste reklaamid Facebook nüüd ära keelaski. Ametlikult on ICOde teel raha kasvatamise keelanud juba Hiina ja Lõuna-Korea. USA väärtpaberite ja börsikomisjon SEC konfiskeeris kuu aja eest vara ettevõttelt, mis oli kasvatanud oma raha ICOde teel 600 miljoni võrra. Eesti EASi plaanib käivitada riiklikult toetatud ICO ja käibele lasta estcoin’i nimelise alternatiivraha.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles