Video: Jaapanis esitleti uut ülikiiret rongi (2)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Central Japan Railway esitles möödunud nädala lõpus oma uusimat Shinkansen N700S kiirrongi prototüüpi, mis lastakse käiku 2020. aasta suveolümpiamängude ajal.

N700S on rongifirma sõnul oma 2013. aastal ilmunud eelkäijast N700A kergem, vaiksem, keskkonnasäästlikum ja energiasäästlikum. Rongi uut tüüpi, veelgi teravamaks disainitud nina pakub täiendavat aerodünaamikat ja vähendab senisega võrreldes suurel kiirusel tunnelisse sisenemisest tekkivat helipaiku.

N700S on tänu mitmetele uutele tehnoloogiatele, näiteks nagu ränikarbiidist pooljuhid, ligemale 20 protsenti kergem ja tarbib seitse protsenti vähem energiat. Uus rong on samuti võimeline ka kiiremini pidurdama, kui selleks peaks vajadus olema.

Mugavamaks muutub ka resijate elu. Kui varem olid pistikupesad ainult akende juures, siis nüüd on need eraldi iga istme küljes. Ka istmed ise on saanud uuenduskuuri ja peaks olema nüüd mugavamad. Istmete kohal paiknevad pagasi kapid hakkavad jaama jõudmise korral tuledega resijatele meelde tuletama, et nad võtaks oma pagasi kaasa.

Kiirust uuele rongile ei lisata ning see hakkab sõitma sama kiiresti, kui kõik teised N700-seeria rongid, milleks on 300 km/h.

N700S hakkab 2020. aastal sõitma Tokaido Shinkanseni liinil Tokyo ja Shin-Osaka jaama vahet.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles