Vaata uuesti: Pariisis esitleti esimest kolme kaameraga mobiili

Aivar Pau
, Pariis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huawei P20 Pro
Huawei P20 Pro Foto: Aivar Pau

Prantsusmaa pealinnas Pariisis, uhkes Grand Palais des Champs-Élysées aset leidval sündmusel esitletti täna õhtul maailma esimest kolme kaameraga mobiiltelefoni.

Sündmusest tegi sellest uudise vaates otsepildiga ülekande ka Postimehe tehnikaportaal ning nüüd on seda võimalik vaadata uuesti:

Telefonid kannavad nime Huawei P20 ja Huawei P20 Pro. Just P20 Pro on mudel, millel on maailma esimene Leica kolmikkaamera, tavamudelil on kaameraid kaks.

P20 Pro kaamera konfiguratsioon koosneb 40 MP RGB sensorist, 20 MP monokroomsest sensorist ja 8MP telefoto objektiiviga sensorist.

Ava suurused on Pro mudeli kaameratel f/1.8, f/1.6 ja f/2.4. ga. Huawei P20 Pro-l on lisaks uhiuus Leica VARIO-SUMMILUX objektiiv kolmekordse optilise suurendusega, mis võimaldab teha kaugvõtteid kuni 5x Hybrid Zoom suumiga. Samuti on telefonil äärmiselt tundlik 7,76 mm x 5,82 mm pildisensor, mis aitab jäädvustada nõrga valgustusega pilte ISO väärtusega kuni 102400.

Huawei tarbijatoodete üksuse juht Richard Yu
Huawei tarbijatoodete üksuse juht Richard Yu Foto: Aivar Pau

Huawei P20 tugineb oma eelkäijale. Telefonil on uus Leica kaksikkaamera 12 MP sensoriga, mille piksli suurus on kuni 1,55 μm, ja 20MP monokroomse sensoriga.

 Lisaks on Huawei P20-l ja Huawei P20 Pro-l 24 MP selfikaamera koos tehisintellekti ilutöötluse ja 3D-portree valgustusega.

Huawei rääkis tänasel esitlusel ka funktsioonist nimega 4D ennustav fookus. Selle funktsiooniga peaks kaamera ennustama liikuvate objektide liikumist ja sellest lähtuvalt neid fookustama.

Telefoni sees jookseb Kirin 970 protsessor ja Android 8.1-l põhinev kasutajaliides EMUI 8.1.

Mälu: on seadmetel vastavalt 4 ja 6 GB RAM ning 128 GB salvestusmälu (ROM).

Seadmetel on Huawei FullView ekraan (5,8-tolline Huawei P20-l ja 6,1-tolline Huawei P20 Pro-l). Telefonil on stereokõlarid.

Aku mahutavus on Pro’l 4000 mAh ja Huawei P20 Pro-l ja 3400 mAh .

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles