Facebook lükkas skandaali pärast edasi kasutajate järel luurava targa kõlari välja andmise

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Ralph Peters/imago/Ralph Peters

Facebook otsustas lükata edasi oma uue targa kõlari välja andmise, sest praegu ei pruugi olla parim aeg pakkuda klientidele toodet, mis salvestab nende vestlusi.
 

Kõlar pidi algselt välja tulema maikuus toimuval Facebooki arendajate konverentsil Facebook F8, kuid ettevõte leidis, et praegu ei tasuks kasutajatelt liigselt usaldust loota ja nüüd on see lükatud edasi määramatusse tulevikku, kirjutab Bloomberg.

Varasemate kuulduste järgi pidi Facebooki kõlar sisaldama Amazon Alexa ja Apple'i Siri sarnast hääleassistenti ning tulema müügile koos puutetundliku erkaaniga «videoseadmega», mille kohta kuigi palju andmeid hetkel ei ole.

Suurbritannia andmeanalüüsi firma Cambridge Analytica, mille asutasid USA presidendi Donald Trumpi endine abi Steve Bannon ja konservatiivne vabariiklane Robert Mercer, käsutusse sattusid 2015. aastal enam kui 50 miljoni Facebooki kasutaja isiklikud andmed ilma nende teadmise ja loata ja need võeti kasutusele Trumpi kampaania loomises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles