Üks maailma suurimaid lennukitootjaid sattus küberrünnaku alla

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA lennukitootja Boeing teatas kolmapäeval, et sattus küberrünnaku alla, kui nende tehase süsteemidesse sokutati pahavara.

Pahvara nakatas esialgsete andmete järgi Lõuna-Carolina osariigis Põhja-Charlestoni linnas paiknevat Boeing 787 Dreamlineri tehast ja 2020. aastal käiku lastavate uute 777X mudelite tiibade rajamise keskust, kirjutab Bloomberg.

Boeingu sõnul mõjutas pahavara ainult väheseid süsteeme ja küberturbe osakond sai selle kiiresti kontrolli alla. Väljaanne Seattle Times kirjeldas aga hoopis teistsugust olukorda, mille järgi on paljud tehase seadmetest rivist väljas ja pahavara on levimas juba linnast välja.

Boeingu insener Mike VanderWel ütles Seattle Timesile, et pahavara võib mõjutada peatselt ka tehasest väljuvate lennukite katsetamiseks mõeldud aparatuuri, pannes nii lennukite kvaliteedi kahtluse alla. Veel rohkem kardab ta aga seda, et pahavara võib levida lennukite endi süsteemidesse.

Boeingu reisilennukite divisioni esindaja Linda Mills nimetas Seattle Timesis ilmunud väiteid kõvasti liialdatuteks ja ebatäpseteks. Lennukite tootmine, katsetamine ja tarnimine pole tema sõnul pahavarast mõjutatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles