Haldusreform tekitas autoomanikes ja maanteeametis peataoleku (1)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteeameti teade
Maanteeameti teade Foto: maanteeamet

Haldusreformi tulemusel muutunud aadressid tõid eile tagantjärele kaasa ühe suure segaduse, kuna nii autoomanike kui maanteeameti jaoks polnud selge, kas vananenud aadresse sisaldavad autode registreerimistunnistused tuleb välja vahetada ning kas selle eest tuleb riigilõivu tasuda.

Sotsiaalmeedias kulutulena levinud infost selgub, et maanteemati infotöötajad andsid veel eile hommikul elanikele informatsiooni, mille ameti peamaja aga täna hommikul ametlikult ebaõigeks tunnistas.

Nimelt soovitati ühel autoomanikul eile tungivalt sõiduki registreerimistunnistust vahetada. Anti ka teada, et kui tavaolukorras tuleb registreerimistunnistuse eest maksta riigilõivu, siis ei tule seda tasuda, kui eraldi välja tuua, et vahetamise põhjus on haldusreformi käigus saadud uus aadress.

Täna hommikuks oli maanteeameti seisukoht teinud 180-kraadise pöörde ning avalikkusele anti teada maanteeameti sõidukite registriosakonna juhataja Martti Kanguri uus seisukoht: «Sõiduki registreerimistunnistust ei pea välja vahetama seoses aadressi muutumisega. Siiski võib soovi korral uue registreerimistunnistuse väljastamist taotleda. Tegemist on tasuta toiminguga. Kui isik peaks tahtma uue aadressiga sõiduki registreerimistunnistust, soovitame seda teha e-teeninduses. Sealt saab uue registreerimistunnistuse ka posti teel koju tellida.»

Täpselt sama info riputas amet välja ka oma veebilehele.

Inimese käest aga paluti vabandust: «Kuulasime antud telefonikõne üle. Meie teenindaja tõesti tungivalt soovitas sõiduki registreerimistunnistust vahetada, kuigi sellist nõuet ei ole. Vabandame!»

Põhjus selliseks infovahetuseks tulenes ringi liikuma hakanud kuulujuttudest, mis väitsid, et Eesti ettevõtted peavad oma autopargi tehnilisi passe uuenenud aadressi tõttu vahetama, sest vastasel juhul võib hakata politsei tegema trahve. Tõsi on see, et haldusreformi tulemusel ei vasta  autode tehnilistes passides toodud andmed enam reaalsusele, kuna paljusid valdasid enam ei eksisteeri.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles