Tele2 paneb tööle 305 uut tugijaama

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

Mobiilioperaator Tele2 paneb sel aastal üle Eesti tööle 305 uut Nokia Networksi toodetud tugijaama, et kasvatada mobiilse interneti kiirust ja katvust.

Tele2 raadiovõrgu juhi Tanel Sarri sõnul toimuvad suurimad võrguehitustööd Tartumaal, Harjumaal ja Ida-Virumaal, kus mobiilse interneti kasutusmahud on võrreldes varasemaga hüppeliselt kasvanud. Lisaks asulatele tihendatakse 4G võrku ka suurematel maanteedel.

Võrgutööde ajal võib lühiajaliselt esineda internetikiiruse kõikumisi.

Tehnilise Järelevalve Ameti (TJA) möödunud aasta lõpu mõõtmistulemuste andmeil oli Eestis Telia pakutava mobiiliside keskmine allalaadimiskiirus 48,1 Mbit/s. Tele2 järgnes tulemusega 41,5 Mbit/s ja Elisa 39,7 Mbit/s.

4G LTE leviala on tänaseks laiendanud kõige enam Tele2 ja Elisa, kes on eelmise aasta tulemuse 90-92 protsenti viinud 96-97 protsendini ehk sarnaseks Teliaga, kes saavutas selle tulemuse juba üle-eelmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles