Vaheta parool kohe: ülipopulaarse fitnessiäpi kõik paroolid on häkkerite käes (1)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MyFitnessPal
MyFitnessPal Foto: Kuvatõmmis

Kogu maailmas ülipopulaarne sportimisäpp MyFitnessPal teatas äsja, et kõigi tema ligi 150 miljoni kasutaja isikuandmed ja paroolid langesid kurjategijate kätte.

«MyFtitnessPali meeskond sai 25. märtsil teada, et tuvastamata osapool on 2018. aasta veebruari lõpus omastanud kasutajate kontodega seotud andmed,» teatas rakenduse taga olev Under Armor oma kasutajatele.

Ettevõtte teatel töötab ta koos juhtivate andmeturbefirmadega ja riiklike organitega juhtumi uurimisel. Senised andmed annavad alust arvata, et häkkerite kätte on sattunud klientide kasutajanimed, e-posti aadressid ja paroolid, mis oli kaitstud funktsiooniga bcrypt.

Kurjategijate kätte ei sattunud kasutajate pangaandmed, kuna neid hoiab ettevõte muust infost eraldi. Kokku on häkkerite kätte sattunud esialgseil andmeil 150 miljoni kasutaja andmed.

Ettevõte asus juhtumi avastamise järel kohe oma kliente sellest teavitama ning juhtnööre kiireks parooli vahetamiseks andma. Eesti kasutajateni jõudis teadaanne täna.

Under Armoril muuduvad seni andmed selle kohta, kes on paroolide varguse taga. Lähemat infot saavad kasutajad lugeda siit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles