YouTube’i kõige vaadatum video häkiti

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häkitud Despacito
Häkitud Despacito Foto: Youtube

YouTube’i läbi aegade kõige vaadatum muusikavideo «Despacito» häkiti ning selle asemel kujutati relvastatud ja maskides fotot. Tegemist on keskkonna kõige suurem turvalisuse läbikukkumine

«Despacitol» on YouTube’is üle viie miljardi vaatamise, kuid hetkel on see keskkonnast näotustamise juhtumi tõttu eemaldatud. Häkkimise taga on grupeering nimega Prosox and Kuroi'sh, kes kirjutas video alla Palestiina vabastamist nõudvad read. Video kaanefoto oli asendatud Netflixi sarja «Casa de Papel» fotoga.

Lisaks Despacitole on häkitud veel Shakira, Selena Gomezi, Drake’i ja Taylor Swifti videoid. Paljud nende videote originaalnimed on muudetud häkkerite nimedeks.

Ühele häkkeritele kuuluvatest Twitteri kontodest teatab, et «see oli lihtsalt nali» ning häkkimiseks oli kasutatud lihtsat koodiriba «youtube-change-title-video». «Ärge mõistke mu üle kohut, ma armastan YouTube’i», teatas ta.

Tegelikult see nii lihtsalt toimuda ei saanud, kuna üles oli laaditud muudetud videod ja see eeldab, et häkkerid olid leidnud viisi, kuidas mööda pääseda Google’i ametlikust autoriseerimise skeemist.

Allikas: BBC 
Loe ka: The Verge

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles