Videod: Zuckerberg paljastas USA senaatorite uskumatu tehnotuhmuse (7)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg Foto: Ting Shen/imago/Xinhua/Scanpix

Facebooki juhil Mark Zuckerbergil tuli ööl vastu tänast vastata USA senaatorite uskumatult asjatundmatutele küsimustele ning see asjaolu on tekitanud küsimuse senati pädevuses tänapäevaseid platvorme kuidagigi reguleerida.

Miks ma näen mõnikord Facebookis šokolaadireklaame? Kas mul on nii palju sõpru, kui ma eeldan? Kas Facebook on monopol? Kuidas Facebook saab tasuta teenusena elus püsida? Kas Facebook jälgib e-kirju (?), mis saadetakse WhatsAppis?

Need on vaid mõned Zuckerbergile esitatud küsimused. Sisuliselt tuli tal senaatoritele selgitada, mis on internet ja mis on Facebook.  

Üks eredamaid sellekohaseid dialooge:

«Kuidas te suudate ellu viia ärimudelit, milles kasutajad teenuse eest ei maksa?» küsis Facebooki juhilt senaator Orrin Hatch.

«Senaator, me kuvame reklaame,» vastas Zuckerberg.

«See on suurepärane!» reageeris senaator.

Videos nägi see välja selline:

Tuletame meelde, et tegelikult oli kuulamise mõte arutada kasutajate privaatsuse tagamine tänapäeva sotsiaalmeedias. Kuulamisel osalenud senaatorite keskmine vanus oli 62 aastat.

Kulutulena levib sotsiaalmeedias kõigest 45-aastase senaatori Brian Schatzi korduvad küsimused teemal, kas Facebook näeb e-kirju, mida ta saadab WhatsAppis? Kogu muu maailm paistab nimelt teadvat, et WhatsAppis ei saa saata e-kirju ning seal vahetatavad sõnumid on krüpteeritud ja keegi teine peale saatja ja saaja neid ei näe.

Kõige enam maailmas levinud küsimuste-vastuste voor puudutas aga senaator Dick Durbini tõstatatud teemat, kas Zuckerberg oleks valmis jagama kogu maailmaga hotelli nime, kus ta viimati ööbis, ning oma viimase nädala kontakte. Zuckerbergil tuli talle selgitada, et Facebookis saab iga kasutaja ise otsustada, mida ja kellega ta jagab:

Allikas: Vox

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles