Nortal: SKAIS2 saab olema üks keerulisemaid projekte

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VILJANDI, EESTI,24JAN17
Sotsiaalkindlustusameti teade t
VILJANDI, EESTI,24JAN17 Sotsiaalkindlustusameti teade t Foto: Marko Saarm / Sakala

Sotsiaalkaitse infosüsteemi uue versiooni (SKAIS 2) loomine saab olema üks keerulisemaid ettevõtmisi, leiab hanke tulemusel seda arendama hakkava tarkvaraettevõtte Nortal üks juhtidest.

«Tegu on vaieldamatult ühe keerulisema ja mastaapsema muudatuste ellukutsumise ja juhtimise projektiga, mille raames muudetakse lõppkasutaja vajadustest lähtuvalt ulatuslikult nii seniseid teenuseid kui ka korraldatakse ümber mitmed organisatsioonisisesed protsessid,» ütles  Nortali juhatuse liige Andre Krull.

SKAIS 2 arendustöödega minnakse juba teisele ringile, kuna esimene katse seda luua lõppes läbikukkumisega ning sellekohase kompromisslepingu sõlmimisega sotsiaalministeeriumi ja Tieto Estonia vahel.

Uue lepingu sõlmis ministeeriumi all tegutsev  Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskus (TEHIK) Nortali ja ja Trinidad Wiseman OÜ-ga.

Nortali ülesandeks on vana süsteemi arhitektuuri korrastamine, SKAIS2 jätkuarenduste elluviimine puuduolevate funktsionaalsuste realiseerimiseks ja tarkvara hooldus. Hanke teise võitja, Trinidad Wiseman OÜ ülesandeks saab kasutajaliideste disainimine kodanikele, teenuseosutajatele ja ametnikele.

Trinidad Wisemani juhatuse liikme ja tegevjuhi Ander Tenno sõnul on nii ulatusliku projekti õnnestumiseks oluline, et kõik osapooled teeksid tihedat koostööd ning lisas, et nende spetsialistid ootavad projekti suure innuga.

Just koostöö ja õigete kompetentside puudumine sai saatuslikuks eelmisele katsele süsteemi uuendada.

Lepingute eeldatavaks maksumuseks oli 10 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles