Galerii: ilusaimad autod

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel Itaalias Como järve ääres toimunud Concorso d'Eleganza Villa d'Este elegantseimate autode konkursi külastajad valisid üheksa kandidaadi seast ilusaimaks ideeautoks samal konkursil esmaesitletud Aston Martin V12 Zagato.

Auto valmis Aston Martini ja Zagato pool sajandit kestnud koostöö tähistamiseks, vahendab whatcar.ee. Esimene ühistööna valminud auto oli 1961. aastal esitletud Aston Martin DB4 GT Zagato. 

Nädalavhetusel toimunud esitluseks oli Aston Martin valmis teinud kaks prototüüpi: tänavasõidu- ja ringrajaversiooni, mis muuhulgas osaleb ka juunis toimuval 24 tunni sõidus Nürburgringil.

Mõlemad modifikatsioonid baseeruvad Aston Martin V12 Vanatage'i platvormil, neil on kuueliitrised  V12 mootorid võimsusega 510 hj. Peamine kahe auto erinevus seisneb vaid vedrustuses, aerodünaamilistes detailides ning turvapuuris.

Auto läheb seeriatootmisse vaid äärmiselt limiteerituna, mitteametlikel andmetel hakkab ta maksma üle 200 000 naelsterlingi, ehk ca veerand miljonit eurot.

Concorso d'Eleganza Villa d'Este elegentseimate autode konkurss on legendaarne peaasjalikult just klassikaliste autode poolest. Esimest korda peeti seda üritust juba 1929. aastal ning tänavu osales sellel ligi sada äärmiselt unikaalset vanasõidukit.

Publiku lemmikuks osutus Alfa Romeo 6C 2500 SS, Coupe, Bertone aastast 1942.   Žürii hindas parimaks autoks Alfa Romeo, 33 Stradale, Berlinetta, Scaglione, aastast 1968. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles