Ja nüüd Huawei mobiilist, mida eestlased tegelikult ostma hakkavad

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
P20 Lite
P20 Lite Foto: Aivar Pau

Mobiilitootjad võivad olla uhked mis iganes vingete omadustega tippseadmete üle, aga reaalsed müüginumbrid näitavad ikkagi seda, et kaubaks ei lähe mitte Pro- vaid Lite-mudel.

Hetkel on mobiilimaailmas enim laineid löömas Hiina tootja Huawei oma mudeliga P20, mille Pro-versioonil on muu vinge tehnika ja tarkvara kõrval kokku lausa neli objektiivi. See tunneb ära ka ligi paarkümmend eri liiki objekti ja kohandab sellest lähtuvalt automaatselt kaamerasätteid.

Palju vähem, tegelikult peaaegu üldse mitte, on räägitud aga versioonist, mis kõigi märkide järgi kõige tõenäolisemalt Eestiski müügiedetabelitesse jõudma hakkab. See telefon on Huawei P20 Lite.

Miks ma seda väidan? Vaatan näiteks Elisa märtsikuu müüginumbreid ja selle esikümnes ei leia me mitte ühegi Huawei mobiili põhiversiooni: on vaid P10 Lite, P9 Lite mini ja P9 Lite. Need on odavamad, lihtsakoelisemad ja veidi nõrgemate tehniliste näitajatega versioonid.

Võtsin selle mudeli mõneks päevaks proovida, võrdlesin seda enam kui kaks korda kallima Pro-mudeliga ja jõudsin järeldusele, et eestlane on teinud oma seniseid oste tehes imeõige otsuse. Ostja on tark, isegi kui ta selleks on pidanud Lätti sõitma.

Välimuselt on P20 Lite isegi rohkem iPhone X-i moodi kui kallimad versioonid. Ikka tasapinnast väljaulatuv (ja laual seadme kõikuma panev) duubelkaamera tagakülje ülaosas, ikka sõrmejäljelugeja keskel, peaaegu mõõdetult samad nurgakumerused ja «sälk» ekraani ülaosas. Ma ei imestaks, kui isegi tagakülje peegeldus täpselt sama oleks.

USA Huawei mobiile oma turule ei võta, väidetavalt turvakaalutlustel. Tundub, et hiinlased on ehitanud kättemaksuks kogu mujal maailmas müümiseks iPhone’i klooni. Huawei pole teinud ka saladust, et Apple on esimene, kellest soovitakse mobiilimaailma turul esimesena mööduda ja Samsungi järel teiseks tõusta.

Kui rääkida P20 Lite tehnilistest omadustest, siis tavalise telefonikasutaja vajadused täidab see päris kindlasti. Ainult iOSi asemel on Android ja sellele on peale ehitatud Huawei enda kasutajaliides EMUI.

Näiteks ekraan. Suurus korralik: 5,84-tolli. Resolutsioon FHD+: 2280x1080 pikslit. Retina ekraani, pikslitihedus on 432 ja kontrastsuse suhe 1500:1. Kokkuvõtvalt: täiesti korralik ja terav ekraan.

Telefonil on 16 MP esikaamera ja 16 MP+2 MP kahekordse läätsega tagakaamera. Bokeh-efektiga pilte saab teha nii esimese kui tagumise kaameraga. Pildid tulevad täiesti korralikud, üks majapilt Postimehe rõdult näiteks:

Foto: Aivar Pau

Kaameraga saab teha ka aeglustatud videot ning olemas on profirežiim.

Kiirlaadimine on olemas, RAM on 4 GB ja salvestusmahtu kas 64 või 128 GB – tublid keskmised näitajad mõlemad.

Hind on seadmel müügile tulles 379 EUR, värve on neli: Klein Blue sinine, Sakura Pink roosa, Midnight Black must ja Platinum Gold kuldne. Ei pea ostma liiga kallist telefoni, ei pea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles