Naised kasutavad Eestis meestest aktiivsemalt nutitelefone

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefonid.
Nutitelefonid. Foto: SCANPIX

Samsung Electronicsi poolt Baltikumis tehtud mobiilikasutajate uuringust selgus, et igal viiendal mobiilikasutajal Eestis on taskus nutitelefon.


Mais läbi viidud uuringus küsitleti igas Balti riigis rohkem kui tuhandet inimest, et kaardistada nutitelefonide kasutajate eelistusi. 

Tulemuste kohaselt on kõige enam nutitelefonide kasutajaid Leedus: 28 protsenti. Järgnevad Eesti 21 ning Läti 15 protsendiga. 

Uuringu tulemuste põhjal on Eesti  nutitelefoni kasutaja keskmisest suurema sissetulekuga ning vanem kui 25 eluaastat. 58 protsenti siinsetest nutitelefonide kasutajatest on naised.

Peamisteks põhjuseks, miks tavapärase mobiiltelefoni kasutajad endale nutitelefoni soetada ei soovi, on telefoni aku lühike kestvusaeg, rohmakas disain ning kõrge hind.

Samas polnud tavaliste taskutelefonide kasutajad rahul oma telefoni ekraani kvaliteedi ning seadme piiratud võimalustega, mis takistavad modernse tehnoloogia kasutamist.

76 protsenti küsitlusele vastanud eestlastest nutitelefoni kasutajatest peavad telefoni valikul samuti kõige olulisemaks aku vastupidavust. Ligi viiendik neist laeb oma telefoni akut iga päev. 

Nutitelefoni kasutajad pööravad uue telefoni ostmisel tähelepanu protsessori töökiirusele, andmesidekiirusele, operatsioonisüsteemile ja rakenduste valikule.

Telefoni soetamisel on oluline ka selle disain  - kasutajad eelistavad kompaktseid ja stiilse disainiga tooteid.

Uuringu kohaselt ei langeta eestlased ostuotsust võrreldes lätlaste ja leedukatega mitte tootja brändi, vaid nutitelefoni funktsionaalsuse järgi.  Lätis ja Leedus on tootja nimi telefoni valikul üks võtmeteguritest.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles