10 rakendust, mis muudavad Gmaili paremaks

Erki Oras
, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Tänapäeval ma ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kellel pole Gmaili postiaadressi. Pole ka ime, tänu oma funktsionaalsusele ja kättesaadavusele on see tänu Google’i enda kergele survele saavutanud globaalse ülekaalu elektronposti ehk emailide maailmas. Tavakasutajad aga ei pruugi teada, et on olemas mitmeid rakendusi, mis muudavad selle meiliteenuse kasutamise veelgi sujuvamaks ja tõhusamaks, kirjutab Erki Oras tehnoloogiaportaalist Digitark.

  • Unsubscriber for Gmail (iOS, tasuta)

Kiireim tee vabaneda erinevatest uudiskirjadest ning meililistidest, millega te aja jooksul liitunud olete. Kõik käib superkiirelt ja intuitiivselt.

  • Outlook (Android, iOS, tasuta)

Parim rakendus nutiseadmetes Gmaili haldamiseks ei tule mitte Google’ilt endalt nagu arvata võiks, vaid hoopis Microsoftilt. Outlook tõuseb teiste seast esile oma mugava, intuitiivse ja nägusa kasutajaliidese poolest. Lisaks näeb sama rakendusega Google’i kalendrit ning isegi Google Drive’i sisu. Lisaks saab Outlookiga mugavalt kasutada ka Dropboxi ja OneDrive’i.

  • Mailburn (iOS, tasuta)

See rakendus muudab meilisuhtluse vestlusesarnaseks lõimeks, mida on mugavam ja kenam jälgida.

  • Gmail Offline (tasuta)

Gmail Offline lubab ligipääsu Gmaili postkastile ka siis, kui internetti käepärast pole. Tegu pole eraldi rakenduse, vaid pigem veebilehitseja laiendusega. Laiendus sünkroniseerib interneti olemasolu korral end kasutaja Gmaili kontoga. Ühenduse kadudes pole vaja muud kui klikkida brauseri ülaosas asuvale Gmail Offline’i ikoonile ning voila’ – kõik meilid ja meiliarhiivid on nagu võluväel olemas.

  • Boomerang

See teenus võimaldab ajastada meilide saatmist hilisemale ajale ehk töömeilid võivad liikuda ajal, mil sa ise mõnusalt voodis norskad. Paraku on sellel teenusel teatavad piirangud – kuus võib tasuta saata kuni 10 ajastatud meili, suurema hulga puhul tuleb maksta 5 dollarilist kuumaksu. Kui on tegu ärikliendi Gmailiga, siis isegi 15 dollarit.

5 ülejäänud rakenduse soovitust leiad Digitargast. 

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles