Tele 2 sai tubli hoobi

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tele2
Tele2 Foto: Tairo Lutter

Sideettevõtte Starman liitumine Elisaga andis tubli hoobi hoopis viimase konkurendi Tele 2 majandustulemustele.

Tele 2 Eesti esimese kvartali majandusülevaatest selgub mobiiliteenuste lõppkasutajatelt saadud käive langes aastaga koguni 8 protsenti. EBITA marginaal langes aga 19 protsendile, aasta varem oli see näitaja 27 protsenti.

Peamine põhjus sellisele langusele tulenes asjaolust, et Elisa omandusse läinud Starman vahendas oma klientidele just Tele 2 pakutavat mobiilset internetti.

«Kuna Starman müüs seni edasi meie mobiilset internetti, siis oli loogiline, et kui Elisa nad ära ostis, hakkasid nad kasutama Elisa netti, mis mõjutas meie käivet negatiivselt,» selgitas Postimehele Tele 2 esindaja Kertu-Kätlin Käis.

Suurenenud seadmete müük tõi aastases võrdluses kaasa aga Eesti ettevõtte üldise tulude kasvu. Rootsi kroonides oli kasv 257 miljonilt 296 miljonini.

Tele 2 peakontor märkis ka, et Eesti mobiiliturul valitseb agressiivne konkurents ning see toob omakorda kaasa olulise hinnalanguse. Kontsern paneb suuri lootusi Eesti üksuse uue juhi käivitatud uuendustele. Aprillist asus sellele kohale Kanadast pärit Chris Robbins.

Elisa allkirjastas ostutehingu Starmani omanike, Polaris Investi ja Com Holdinguga 2016. aasta 13. detsembril ning selle kohaselt sai Elisa 100 protsendi ulatuses AS Starmani omanikuks. Tehingu hind oli 151 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles