Nipid uue nutitelefoni valimiseks

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Telia

Uue telefoni, tahvli või arvuti ostmine võib peavalu tekitada nii tavakasutajale kui asjaarmastajale. Kas valida Android või iPhone? Kui palju megapiksleid peaks kaameral olema? Mis vahe on telefoni mälul ja põhimälul? Kõige kindlam on läbi astuda oma operaatori juurest või muust meelepärasest tehnoloogiapoest, kuid kui tahad enne ise rahulikult maha istuda ja mõelda, siis võiksid läbi kaaluda järgnevad punktid, kirjutab Taavi Õmblus tehnoloogiaportaalist Digitark. 

MIS ON SINULE KÕIGE OLULISEM?

Kas kasutad telefoni peamiselt helistamiseks, töötamiseks või millekski muuks? Kui loed telefonist palju uudiseid, suhtled läbi sõnumite, vaatad filme või YouTube’st videoid ning saadad kõvasti meile, siis seda kõike on mugavam teha suuremalt ekraanilt. Kui kasutad telefoni palju mängimiseks, siis lisaks suurele ekraanile võiks oluline olla ka stereoheli ehk kahe kõlari olemasolu. Kui aga teed palju trenni ja spetsiaalset spordikella osta ei soovi, siis treeningute jälgimiseks on mugavam kaasas kanda hoopis kompaktset telefoni.

Kaamerafunktsioon ja -kvaliteet saab hoopis uue tähtsuse kui oled näiteks värske lapsevanem ning tahad jäädvustada lapse igat liigutust ja näoilmet. Õnneks on kaamerad läinud nii heaks, et isegi kahe kaameraga telefonid ei ole enam mingi uudis, sest müügil on juba telefone, millel tervelt kolm kaamerat.

Üldiselt kehtib nutiseadet valides lihtne reegel, et kallim seade = paremad näitajad, kuid lihtsustamise mõttes võid suure ekraani, hea heli ja suurepärase kaameraga telefonide seast kaaluda näiteks neid: iPhone X, Huawei P20, Samsung Galaxy S9 ning vanematest mudelitest näiteks Samsung Galaxy S7 või iPhone 6.

ALATI EI PEA OSTMA TIPPMUDELIT

Kui varem tähendas soodsama hinnaklassi telefoni ostmine, et üsna suuri järeleandmisi tuli teha näiteks kaamerakvaliteedis, telefoni sisemälu suuruses või kiire interneti võimekuses, siis nüüd on kvaliteedilõhe kallite ja soodsamate telefonide vahel kõvasti kokku kuivanud. Järeleandmisi tehniliste näitajate osas tuleb küll teha ka praegu, kuid tänu protsessorite, kaamerasensorite ning akutehnoloogia arengutele ja efektiivsuse paranemisele, on nende silmatorgatavus reaalses kasutuses tihti olematu ning märgatav ainult paberil. Head keskmise hinnaklassi telefonid on näiteks iPhone SE, Samsung Galaxy A5, Huawei P20 Lite.

Loe Digitargast, mida tasub veel silmas pidada uut telefoni valides.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles