Video: maailma esimene projektoriga nutikell muudab käsivarre puuteekraaniks

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis/Youtube

USA Carnegie Melloni Ülikooli teadlased lõid prototüüpnutikella nimega LumiWatch, mis muudab kandja käsivarre puutetundlikuks ekraaniks.

Kella tutvustavast videost võib näha, et sõrmeviipega üle käsivarre saab avada kella «klahviluku», mille järel kuvatakse nahale rakendused. LumiWatch suudab oma interfaasi projekteerida kuni 40 ruutsentimeetri suurusele alale.

Projektor kasutab kolme eri laserit: punane, sinine ja roheline ning interfaas on nähtav ka välitingimustes. Seadmel on neljatuumaline Qualcomm 1,2 Ghz protsessor, 786 MB RAMi, 4GB välkmälu ja 740 mAh liitiumioonaku. LumiWatchil on ka Bluetoothi ja WiFi võimekus ning Android 5.1 operatsioonisüsteem.

Kella loonud teadlaste sõnul suudab LumiWatch jutti projekteerida üle tunni, enne kui aku tühjaks saab. Mõistliku kasutuse korral peab aku aga vastu kuni päeva.

Samuti rõhutasid kella loojad, et tegu ei ole kindlasti veel praktiliselt kasutatava seadmega (käele kuvatav projektsioon on kaugel kvaliteetsest pildist), kuid tegu on esimese sammuga tarkade projektsiooniseadmete suunas. Kell on hetkel üpris kohmaka disainiga ja käele kuvatud pilt kipub olema kumeruste tõttu üpris moonutatud.

Prototüüpkella väärtuseks võiks hinnanguliselt olla 600 dollarit, kuid müüma seda ei hakata.

LumiWatch on küll esimene projektoriga nutikell, kuid mõnevõrra sarnaseid projektsiooniseadmeid on tehtud varemgi. Näiteks nutikäevõru Ritot suudab kuvada käele lihtsaid teateid ja kella.

Allikas: The Verge

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles