Video: Tesla juht kaotas load, sest sõitis autopiloodiga kõrvalistmel (5)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suurbritannia kohus võttis 18 kuuks juhiload mehelt, kes pani maanteesõidu ajal oma Tesla Model S 60 autopiloodile ja ronis seejärel kõrvalistmele. 

39 aastane Bhavesh Patel jäi möödunud aasta 21. mail Hemel Hempsteadi lähedal kaasliikleja videole, kes postitas kurioosumi peatselt sotsiaalmeediasse. Patel väitis hiljem politseile, et Tesla on võimeline «imelisteks asjadeks». Samuti tunnistas mees, et tema on vaid «üks õnnetu, kes vahele jäi.»

Tesla teatas peale juhtumist teada saamist, et nende Autopilot režiim ei ole mõeldud isesõitmiseks vaid juhi abistamiseks, kelle kogu tähelepanu on eelkõige liiklusel.

Politsei sõnul käitus Patel äärmiselt vastutustundetult ja oleks võinud põhjustada ränga õnnetuse, mis pannuks ohtu nii tema enda kui ka teiste kaasliiklejate elud. Patel sõitis politsei sõnul 40 miili tunnis (umbes 64 km/h) ja seda suhteliselt tihedas liikluses.

Lisaks 18 kuuks lubade kaotamisele peab mees maksma 1800 naela trahvi (2044 eurot), käima 10 päeva nõistamisel ja tegema 100 tundi ühiskondlikku tööd.

Patel oli väidetavalt olnud Tesla omanik viis kuud.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles