Tallinna taksoturule siseneb keskööl uus äpp (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yandex.Taxi.
Yandex.Taxi. Foto: Mikhail Voskresenskiy / Sputnik

Tallinnas alustab ööl vastu homset tegevust uus taksovahendusrakendus Yandex Taxi, mille kaudu saab tellida vaid siin juba tegutsevate kohalike taksofirmade autosid.

Poolteist kuud tagasi juba Riiasse tegevust laiendanud Yandex asub siin tegutsema Hollandis registreeritud ettevõtte kaudu. Hetkeseisuga on lepingud sõlmitud viie Eesti taksofirmaga ning rakenduse kaudu osutab teenust ligi 300 autot. Homseks loodetakse partnerettevõtete arvu kasvatada kümneni.

Ettevõttel endal Eestis tegutsemiseks litsentse ja tegevuslubasid pole, küll aga vahendatakse vaid juhte, kellel on need load olemas. See tähendab, et ka arved hakkavad klientidele laekuma vahendatavatelt taksofirmadelt, mitte Yandexilt.

Sisuliselt on tegemist sama lahendusega, mille Taxify kunagi Eestis tegevust alustas: vahendatakse vaid taksofirmade autosid.

Mis puutub maksudesse, siis teenuse vahendamiselt saadavatelt tasudelt makstakse need Hollandis.

Sarnaselt Taxify lahendusega on ka Yandexi klientidel võimalus pärast sõitu anda juhile ja tema masinale äpi vahendusel tagasisidet. Linnast välja saab Yandexi vahendusel sõita linnatariifidega piiramatusse kaugusesse, tellida saab autosid aga vaid Tallinnas ja selle lähiümbruses.

Yandex Taxi rahvusvahelise strateegia direktori Aram Sargsyani sõnul on firma mitmes riigis – näiteks Venemaal, Armeenias, Aserbaidžaanis, Gruusias, Valgevenes, Moldovas, Kõrgõzstanis, Usbekistanis, Kasahstanis ja Tadžikistanis – loonud ka ühisettevõtte Uberiga.

Eestis ollakse konkurendid, ent Yandexi vahendatavatel juhtidel on lubatud olla ka Eestis tegutsevate konkurentide äppide teenistuses.

Yandex Taxi plaanib lähiriikidest laieneda ka Leetu ning Eesti linnadest näiteks Tartusse.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles