Ministeerium: perearstide IT-probleemid seisavad vastamata küsimuste taga (1)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Superministeerium. Riigile kuuluvates asutustes ja ettevõtetes kasvavad palgad tunduvalt kiiremini.
Superministeerium. Riigile kuuluvates asutustes ja ettevõtetes kasvavad palgad tunduvalt kiiremini. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Sotsisaalministeerium tunnistab, et katsed perearstide IT-probleemidele lahendusi leida pole seni tulemusi andnud.

Tänane Postimees kirjutas, et Eesti perearstidel puudub ühtne süsteem oma patsientide delikaatsete terviseandmete haldamiseks ning hoidmiseks ning et andmevahetus riiklike tervisesüsteemide vahel on halb.

Sotsiaalministeeriumi digitaalvõimekuse arendamise osakonna nõunik Anneli Laansoo sõnul on vajadus ühtse programmi järele ja selle võimaldamine on olnud kõne all eri töökohtumistel perearstidega.

«Siiski on seni mitmeid, nii sisulisi kui juriidilisi, küsimusi vastuseta, mistõttu vajab see teema veel täiendavaid arutelusid ja põhjalikumat analüüsi,» ütles Laansoo.

Tema sõnul on ministeerium perearstidega kohtunud ka patsientide andmete turvalise hoidmise teemal ning perearstide koolitused ja nende süsteemide turvaauditid on tulemas.

Mis puutub perearstide kasutatava programmi  Perearst2 ja riikliku süsteemi paremini ühitamisesse, siis pidavat samuti suhtlus ja konsultatsioonid paljude arendajatega käima, sealhulgas tarkvaraettevõttega Medisoft.

Tallinna Perearstide Seltsi juht Reet Laidoja ütles tänases Postimehes, et tegelikult on seni neil teemadel käinud probleemide veeretamine ühest väravast teise. «Ühtne koordinatsioon ja juhtimine puudub,» ütles Laidoja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles