Facebook muutub ka kohtinguäpiks, Tinderi aktsia kukkus kolinal

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg Foto: Yichuan Cao / Yichuan Cao/Sipa USA

Facebooki juht Mark Zuckerberg teatas otsusest tuua lähiajal välja Facebooki sisese kohtinguteenusega.

Uus lahendus tuleb BBC teatel välja peagi. «Facebookis on 200 miljonit inimest, kes on märkinud end vallaliseks, nii et selles osas on meil kindlasti midagi teha. Ja kui me oleme pühendunud mõistlike suhete loomisele, siis on see ehk kõige olulisem kõigest,» ütles Zuckerberg San Joses peetud F8-nimelisel Facebooki arendajate konverentsil.

Tema sõnul on uus teenus sihitud pikaaegsete suhete loomisele, mitte ainult kõrvalhüpeteks.

Konverentsil näidatud uue teenuse disainipiltidel oli näha südamekujulist ikooni Facebooki rakenduse paremas ülanurgas. Sellel vajutamine viib kasutaja kohtinguprofiilile – kui nad on selle loonud. Võimalikud vasted ilmuvad lähtudes kasutaja eelistest, eesootavatest ühistest sündmustest ja hobidest ning sõpradest.

Facebook Dating
Facebook Dating Foto: Reuters / Scanpix

Maailma tuntuima kohtinguäpi Tinderi omanikfirma Match Group aktsia langes selle uudise peale 22 protsenti allapoole avamishinda. Tinder kasutab seejuures Facebooki kasutajate kontode andmeid oma kontode loomisel. Facebooki aktsia tõusis aga 1,1 protsenti.

Facebooki lahendus ei saa vähemalt esialgsete disainipiltide põhjal sisaldama Tinderile omast paremale ja vasakule svaipimise lahendust, et kohtinguobjekte välja valida.

Facebook asus lahendust välja töötama juba aastal 2016.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles