Elisa paneb maasse 400 kilomeetrit valguskaablit

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elisa.
Elisa. Foto: Tairo Lutter

Telekomiettevõte Elisa investeerib järgneva kahe aasta jooksul ligi 30 miljonit eurot mobiilse interneti ja kaablivõrgu teenustesse ning paneb selle käigus maasse vähemalt 400 kilomeetrit optikavõrku.

Ettevõtte tehnoloogiaüksuse juhi Toomas Polli sõnul on peamisteks optikaehituse piirkondadeks Tallinn ja selle lähiümbrus, Pärnu ja Tartu. Vaguskaabel viiakse eelkõige suuremate korterelamutesse,  uutesse eramupiirkondadesse ning kuni 100  uude ärimajja.

«Plaanis on passiivse optilise võrguga ühendada 1500 maja. Ka laiendab Elisa oma koaksiaalkaablivõrku DOCSIS 3.0, millel hetkel pakutakse maksimaalset allalaadimiskiirust kuni 500 megabitti sekundis,» täpsustas Polli.

Elisa kinnitas ka seda, et 2018.–2019. aastal tehakse olulisi ettevalmistusi 5G-võrgu kasutusele võtmiseks. Selleks lisatakse 4G-võrgule teine ja kolmas «kiht». Jätkub ka olemasolevate mobiilivõrkude tihendamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles