Eestlased ostsid rekordkoguse elektriautosid (2)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnavalitsuse linnamajanduse osakonna elektriauto Nissan Leaf
Tartu linnavalitsuse linnamajanduse osakonna elektriauto Nissan Leaf Foto: Kristjan Teedema

Eestlased on hakanud tasapisi elektriautode usku pöörduma ning ostsid neid aprillis tavapärasega võrreldes mitu korda rohkem.

AMTELi teatel müüdi aprillis elektriautosid 17 ja hübriide 127. Märtsis olid vastavad näitajad 5 ja 127 ning veebruaris 6 ja 93. Kasvunäitajate taga võib olla Eesti taksoettevõte Elektritakso otsus vahetada kõik oma taksopargi 55 autot selle aasta jooksul uute Nissan Leafide vastu välja.

Kokku müüdi Eestis aprillikuu jooksul 2424 uut sõiduautot, mis ületas eelmise aasta aprilli müügi 9,9 protsendi võrra. Nelja kuu kokkuvõttes on tänavu Eesti automüüjad andnud klientidele üle 9056 uut sõiduautot ehk 13,9 protsenti rohkem kui mullu samal perioodil.

Kui märtsis olid väiksemad maasturid suurima osakaaluga segment, siis kevade saabudes tõusis populaarseimaks taas väiksem keskklass (22,9 protsenti). Aga jätkuvalt lähevad hästi kaubaks ka maasturid, nii keskmised (osakaal 21,9 protsenti) kui ka väiksemad (15 protsenti). Gaasiseadmega (CNG ja LPG) sõiduautosid osteti vastavalt 20 ja 10.

Aprillis moodustasid kõigist esmaregistreeritud sõiduautodest uued 55 protsenti. Eksporti läks 45 autot.

Automarkidest vallutasid edetabeli tipu taas Toyota ja Škoda, mida müüdi vastavalt 377 ja 370 sõiduautot. Populaarsuselt kolmas oli aprillis Renault 218 müüdud autoga. Mudelite poolel oli edukaim Škoda Octavia, mida aprillis müüdi 101. Järgnesid kaks Toyota mudelit: RAV4 ja Avensis, vastavalt 98 ja 87.

Kerge languse järel märtsis kasvas aprillis taas ka uute tarbesõidukite müük ja seda 9,3 protsendi võrra. Nelja kuu jooksul kokku on aga tänavu müüdud 2264 uut tarbesõidukit ehk 8,4 protsenti rohkem kui eelmisel aastal samal perioodil.

Veokite segmendis olid aprillis edukaimad Scania ja Volvo, mida läks kaubaks vastavalt 26 ja 23 veokit.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles