Eesti tuntud idufirma tehnik vahistati New Yorgis (3)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SprayPrinteri meeskond: Alo Murutar (vasakult), Richard Murutar, Sirje Joala, Henry Patzig ja Mihkel Joala.
SprayPrinteri meeskond: Alo Murutar (vasakult), Richard Murutar, Sirje Joala, Henry Patzig ja Mihkel Joala. Foto: Margus Ansu

Eesti idufirma SprayPrinter meeskond sattus New Yorgis sekeldustesse politseiga, kui seadme tehnik Mats Eek ootamatult vahistati.

SprayPrinter saatis hiljuti oma seinamaalingute printeri New Yorki, kus kohalik kunstnik Shaul Ryan Lifschitz tahtis joonistada ühe hoone seinale (omaniku loal) pildid Ray Charlesist ja Billie Holidayst, kirjutab The Villager.

Masinale järele sõitnud operaatoreid tabasid aga võrdlemisi eriskummalised ja ebameeldivad üllatused. Laupäeva hommikuks planeeritud printimine tuli tehniliste probleemide tõttu ajutiselt edasi lükata, kuid sealt edasi võtsid sündmused sootuks veidrama pöörde.

Nimelt avastas printerit opereerinud Heikki Tilk ühel hetkel, et ta on kaotanud oma masina tehniku. Tehnik Mats Eek oli läinud vahepeal meeskonnale üle tänava süüa ostma, kandes endaga tasku külge kinnitatud väikest nuga. 

Toidu tellimise ajal haaras keegi ootamatult teda käsivartest ja karjus: «Sa tuled meiega!» Ootamatust vägivallast paanikasse sattunud Eegil õnnestus haardest lahti rabeleda ja jooksu pista, kuid ootamatult ilmus välja teinegi mees, kes temast uuesti kinni krabas.

Eegi võtsid kinni erariideid kandvad politseinikud, kes ei vaevunud mainima, et nad politseist on. Eek vahistati varjatud relva kandmise eest ja sellele lisati juurde vahistamisele vastu hakkamine. Taskunoa tera oli vaid alla viie sentimeetri pikk ning tegu on riigiga, kus inimesed võivad omada automaatrelvi.

Õnneks kohus tühistas Eegi vastu esitatud süüdistused ja ta lasti vabadusse. Paraku ei saanud mehed oma tööga ikkagi jätkata, sest masin vajas paranduseks komponenti, mida nad kaasa ei võtnud. Nii lendasid operaatorid Eestisse tagasi.

Tilk ja Eek naasevad New Yorki millalgi juunis, et viia oma töö lõpule.

SprayPrinter on juhtmevaba printer, mis trükib pildid või kujundused nutitelefonist mis tahes seinale. Viimast kodustes tingimustes, ilma eelnevate teadmiste ja oskusteta. Seadme kasutamiseks on tarvis SprayPrinterit, SprayPrinteri äppi ning nutitelefoni.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles