Google News pakub eestlastele ebameeldiva üllatuse (3)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google News pakub eestlastele Vene propagandat
Google News pakub eestlastele Vene propagandat Foto: Kuvatõmmis

Tehnoloogiagigant Google on laiendanud oma mobiilse uudisteäpi ka Eesti kasutajatele allalaadimiseks, kuid see, mis sealt vastu vaatab, ajab kindlasti paljudel vererõhu kõrgeks.

Nimelt on selles Google Newsi nimelises rakenduses meie riigis toetatud vaid venekeelne sisu ja keskkonnad ning tagajärg on see, et Eesti lugejatele pakutakse vaid Venemaa propagandakanalite sisu, et mitte öelda libauudiseid.

Täna hommikul rakendust avades vaatas Eesti lugejatele vaikimisi esiuudisena vastu näiteks mõjutuskanali Sputnik propaganda.

Google Newsi äpp pakub Eestis kasutamiseks vaid vene keelt
Google Newsi äpp pakub Eestis kasutamiseks vaid vene keelt Foto: Kuvatõmmis

Mõnevõrra paremini on läinud lõunanaabritel lätlastel, kellele pakutakse ingliskeelset sisu. Leedu on saanud valikusse lausa omakeelsed uudised. Soomet pole aga valikus üldse.

Võitlus libauudiste ja propagandaga on olnud Google'i ja teiste tehnoloogiaettevõtete viimase aasta peamiseks märksõnaks. Eestis on neil selle äpi valguses läinud väga halvasti.  

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles