Mida teha, kui oled kogemata kustutanud pildi oma telefonist?

Erki Oras
, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Seda on juhtunud ilmselt kõigil nutitelefoni kasutajatel, et vahel hajameelselt oma telefonis fotoalbumit korrastades märkate korraga, et olete oma pildikataloogist eemaldanud pilte, millest takkajärgi oleks kahju loobuda. Armsate mälestuste kadumine võib kergesti tekitada paanika, kuid ärge muretsege, selleks pole vähimatki põhjust. Tegelikult ei pea te probleemiga isegi koheselt tegelema, vaid olukorra taastamiseks on teil aega koguni kuu või paar. Sõltuvalt telefoni operatsioonisüsteemist, kirjutab Erki Oras tehnoloogiaportaalist Digitark. 

Kui te kasutate iPhone’i, siis pole mitte midagi lihtsamat. Avage rakendus Photos ja liikuge seal kaustaloetelusse (Albums). Kerige oma kaustanimekiri lõpuni ja te näete selle lõpus albumit nimega Recently Deleted. Voila’ – siin teie kadunud fotod asuvadki. Avage kaust ja taastage vajalikud fotod. Ülejäänud pildid kaovad igavikku 30 päeva jooksul peale nende kustutamist põhilisest pildikaustast.

Midagi keerulist pole ka Android-telefonidega. Esimese asjana võiks teie telefonis olla Google Photos-rakendus, mis teeb kõikidest teie fotodest varukoopiad Google Drive andmepilve. Sõltuvalt piltide kvaliteedist (resolutsioonist) võib sealne piltide mahupiir olla praktiliselt piiritu. Mõistagi tuleb rakenduses eelnevalt ära määrata, et see varundaks pildid pilve ja sünkroniseeriks pilve pidevalt teie telefoniga. Rakenduses leiate alajaotuse Trash/Bin ning seda avades leiategi eest kõik pildid, mida te viimase kahe kuu jooksul oma telefonist minema olete visanud. Pildil klikates võite selle hõlpsalt taastada ning saata algsele kohale teie pildialbumis.

Edasi loe Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles