E-residendid pääsevad firma asutamisel Eesti pangakonto nõudest

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-residentsus.
E-residentsus. Foto: INTS KALNINS/REUTERS

Justiitsministeerium lahendab äriseadustiku muudatusega praktikas teravalt üles kerkinud probleem, mis pärsib välisinvestoritel Eesti osaühingutesse investeerimist.

Kui praegu on rahapesu tõkestamise meetmete tõttu e-residendid seni asutanud vähe firmasid ja pangad on asunud juba olemasolevate ettevõtjate pangakontorsid sulgema, siis on justiitsministeeriumil plaan, kuidas olukorda kiirkorras lahendada, vahendab ERRi uudisteportaal.

«Probleem on ühiskonnas väga terav ning mõjutab oluliselt Eesti ettevõtluskeskkonna konkurentsivõimet. Seetõttu tuleb valitsuse hinnangul probleem kohe lahendada,» seisab eelnõu seletuskirjas.

Kui äriseadustiku muutmise eelnõu heakskiidu saab ning parlament selle seadusena vastu võtab, lihtsustub välisinvestorite jaoks Eesti osaühingu asutamine ja osaühingutesse investeerimine, mida võib edaspidi teha, kasutades välismaises pangas või makseasutuses avatud maksekontot.

Arvestades, et kõige rohkem e-residentide ettevõtteid on Euroopa majanduspiirkonna riikidest loodud Soomest ja Saksamaalt, siis võib mõju avalduda mõnevõrra rohkem just nende riikide krediidi- ja makseasutustele.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles