Apple hakkab koos Volkswageniga arendama isesõitvaid kaubikuid

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i logo.
Apple'i logo. Foto: Yui Mok / PA Wire/PA Images

Apple sõlmis lepingu Volkswageniga, et muuta osad nende T6 Transporter kaubikud isesõitvateks. Ettevõte plaanib kasutada isesõitvaid kaubikuid oma töötajate vedamiseks.

Apple alustas isesõitvate kaubikute arendamise programmi juba 2014. aastal, kuid paraku pole nad siiani leidnud enda jaoks sobilikku autotootjast partnerit. Apple on pidanud varem läbirääkimisi nii BMW kui Mercedesega, aga mõlemal juhul ei jõudnud osapooled lepingu tingimustes kokkuleppele, kirjutab Business Insider.

Elektroonikahiiglane ei olnud varem koostööst Volkswageniga huvitatud ja selle pärast näevad paljud eksperdid uues lepingus Apple'i meeleheitliku katset varjusurmas programmi, mida siiani on tabanud korduvad tagasilöögid, elus hoida.

Volkswagen võib Apple'i kaubikute projektile küll uue elu sisse puhuda, aga mitmetel konkurentidel on juba aastate jagu edumaad. Isesõitvate autode arenduse vaieldamatu liider on hetkel 2016. aastal asutatud Waymo, mille taga seisab Google'i emafirma Alphabet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles