Aktsionäride kaklus varjutab IT-edulugu

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ridango validaatorid, mida kasutavad näiteks Elron ja Tallinna Linnatranspordi AS.
Ridango validaatorid, mida kasutavad näiteks Elron ja Tallinna Linnatranspordi AS. Foto: Erik Prozes

Kunagise Skype'i arendaja Toivo Annuse ja tema äripartneri Herty Tammo aastatepikkune ärikaklus on tööd andnud nii prokuratuurile, kohtule kui ka advokaatidele ning lahendamatuna näivad vastuolud on jõuliselt sisse sõitnud rahvusvahelise haardega tuntud Eesti IT-ettevõttesse.

Juba praegu ulatuvad osapoolte õigusabikulud kokku kümnetesse, kui mitte sadadessse tuhandetesse eurodesse ja kuigi mõned kohtulahendid on jõustunud, osa asju on veel pooleli ja võimalik, et neid tuleb üha peale, vahendab Äripäev

Kogu juriidiline rähklemine aga segab piletimüügisüsteeme arendava ASi Ridango tööd, eestlased teavad selle tegemisi eelkõige Tallinna ühistranspordis kasutatava valideerimissüsteemi järgi.

Ridango üks aktsionäridest 42,5protsendilise osalusega on Poohtech AS, mis omakorda kuulub võrdselt endisele Skype'i arendajale, investorile Toivo Annusele ning samuti investeerimisega tegelevale Herty Tammole. Juba hulk aastaid suhtlevadki endised head tuttavad Annus ja Tammo vaid advokaatide vahendusel.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles