Amazoni juht tahab lennata Kuule (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeff Bezos.
Jeff Bezos. Foto: Rex Curry / REUTERS

Amazoni juht Jeff Bezos teatas, et tahab kasutada oma raketifirmat Blue Origin, et hakata lisaks rakettidele tootma ka kuukulgureid ja muud Kuu koloniseerimiseks vaja minevat varustust.

Reedel peetud kõnes rõhutas Bezos, et jäädavalt Kuule minek on inimkonna ellu jäämiseks kriitiliselt tähtis ning ta kavatseb selle eesmärgi nimel töötada vajadusel ka ilma USA valitsuse toetuseta. Mille kallal ta täpsemalt töötab, seda Bezos ei täpsustanud, kirjutab The Wall Street Journal.

Bezose sõnul ei pruugi Maa enam tulevikus elamiskõlblik olla ja selle pärast peavad tulevased põlvkonnad jõudma ka päikesesüsteemi ülejäänud planeetidele. Ta hoiatas, et ilma teistele planeetidele laienemiseta jäävad meie kodumaailma ressurssidest tulenevad piirangud lõpuks inimkonna arengule ette.

Bezos, kes on enda sõnul ühtlasi suur ulmeromaanide fänn, kiitis oma kõnes heaks ka president Donald Trumpi otsuse jätta kosmoseuuringud erasektorile, kuid lisas, et seda võiks teha NASA toetusega. Bezos ei puudutanud Trumpi mainides presidendi viha Amazoni suhtes.

Sarnaselt SpaceX'i juhi Elon Muskiga, usub Bezos, et kosmose koloniseerimise alustamiseks tuleb kõigepealt viia raketilendude hinnad võimalikult alla ning see on saavutatav eelkõige võimalikult korduvkasutatavate rakettidega. Bezosi sõnul läheks vaja mõistliku hinnaga kosmoselendudeks rakette, mida saaks taaskasutada vähemalt sada korda.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles