Sõnajalgade tuulepargis hakati krüptoraha kaevandama (3)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres ja Oleg Sõnajalg.
Andres ja Oleg Sõnajalg. Foto: ERIK PROZES / Raul Mee/Mollusk Media

Vendadele Sõnajalgadele kuuluvas Salme tuulepargis alustati tuuleenergial põhinevat krüptovaluuta kaevandamist.

Ettevõtte teatel ei tegele krüptoraha kaevandamisega tuulepark ise, vaid selle koostööpartner, kes pole turvakaalutlustel oma nime avalikustamisest huvitatud. Küll aga on teada, et kaevandab ta vaid bitcoin’e.

«Meie jaoks on tegemist väga huvitava projektiga, kuna otsime üle kogu maailma pidevalt viise, kuidas oma tuulikutehnoloogiat ja teenust edasi arendada. On hea meel, et detsentraliseeritud rahaülekannete blokiahela tehnoloogia on leidnud tee meie tuuleparki. Loodetavasti kujuneb see viljakaks koostööks,» ütles Salme Tuulepargi omanikfirma Eesti Elekter ASi juhatuse liige Oleg Sõnajalg.

Salme tuulepark on seitsmest tuulikust koosnev tuulepark, milles töötavad nii tuulikutootjate Enercon ja Vestas tuulikud kui ka Eesti tehnoloogial põhinev Eleoni tuulik.

Oleg Sõnajala sõnul on tänaseks tuulepargi viiel tuulikul lõppenud toetusperiood, mis on senini olnud vajalik taastuvenergia projektide rajamiseks. Samas tahavad ettevõtjad loomulikult toota kasumlikult taastuvat energiat ka ilma selleta.

Sõnajalg märkis, et taastuvenergia ja krüptovaluuta kiiret arengut ei ole mõistlik ignoreerida, kuna need valdkonnad on juba praegu muutmas maailma. «Mida rohkem sünergiaid tulevikutehnoloogiate vahel leiame, seda konkurentsivõimelisemad tulevikus oleme,» selgitas ta.

Krüptovaluuta kaevanduskonteineris toimub ööpäev läbi tehingute kinnitamine ja vahendamine, mida nimetatakse töökinnituseks ja see kõrgtehnoloogiline tegevus tarbib märkimisväärses mahus elektrienergiat.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles