Facebookil läks jälle nihu: kogemata avaldati 14 miljoni kasutaja salapostitused (3)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Zuckerberg.
Mark Zuckerberg. Foto: Leah Millis / REUTERS/Scanpix

Facebook ei osanud taas oma kasutajate andmeid hästi kaitsta ja puhus üles uue skandaali, tunnistades, et jagas oma keskkonnas avalikult kogemata 14 miljoni kasutaja privaatseid postitusi.

Vea põhjustasid Facebooki enda arendajad, kui testisid kasutajaprofiilide uuendusi. Tavaliselt on kõik Facebooki postitused avalikud, kuid nende autor saab määrata ka nende jagamise ulatuseks vaid oma sõprade ringi või ka ainult iseenda.

Kuid vahemikus 18.–22. mai olid miljonite kasutajate piiratud avalikkusega postitused kõigile nähtavad. Täna edastas Facebook neile kasutajatele palve, et nood oma postituste privaatsuse taseme üle vaataks.

Tegemist on värskeima näitega Facebooki privaatsusprobleemide jadast. Alles nädala algul selgus, et Facebook on oma kasutajate andmeid jaganud ka Hiina suurettevõttega Huawei, kelle andmete kogumise legaalsuse on USA võimud kahtluse alla seadnud ja tema mobiilide müügi keelanud.

Facebooki on ära kasutanud Venemaa võim, et sekkuda teiste riikide valimistesse. Facebook on jaganud lubamatult andmeid andmetöötlusettevõtetega (Cambridge Analytica).

Allikas: TNW

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles