Ülikoolid saavad küberasjanduseks 1,5 miljonit

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küberkaitse. Foto on illustratiivne.
Küberkaitse. Foto on illustratiivne. Foto: THOMAS BREGARDIS/AFP/Scanpix

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium andis Tallinna Tehnikaülikoolile ja Tartu Ülikoolile kokku 1,5 miljonit eurot küberkaitseuuringute tegemiseks järgmise kolme aasta jooksul.

Summa jaguneb ülikoolide vahel võrdselt ehk 750 000 eurot kummalegi ülikoolile. Enne lepingute sõlmimist leppis ministeerium ülikoolidega kokku, mis teemadel teadusgrupid avatakse – nendeks on krüptograafia, digitaalne ekspertiis ja küberkaitse juhtimine.

Rahastus eraldatakse seega ülikoolide ja MKMi vahel sõlmitud lepingute alusel ja üksikuid projekte nad uuesti kaitsma ei pea.

Tehnikaülikooli küberkaitse programmijuht Rain Ottis ütles, et lisaraha abil on võimalik senisest paremini lahendada nii riigi kui ettevõtete küberturbe küsimusi. «Saame seda teha nii koolituste kui rakendus- ja fundamentaaluuringute kaudu,» rääkis ta.

Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituudi juht Jaak Vilo lisas, et rahastus võimaldab luua ja testida uusi lahendusi ülikooli küberkaitse kompetentsikeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles