Kuidas kõikjal internetis ühte parooli kasutada, nii et see ka turvaline on

tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Yui Mok / PA Wire/PA Images

Iga natukese aja tagant kordub refrään, kuidas kuskilt on lekkinud kellegi paroolid ja kuidas turvaliselt internetis tegutsemiseks ei tohiks kunagi ühte parooli mitmes kohas kasutada. Tegelikult on aga olemas küll viis, kuidas sisuliselt ühte parooli meeles pidades saab internetis päris turvaliselt hakkama. Selleks on paroolihaldur.

Mis kasu paroolihaldurist on?

Paroolihaldur on programm, mis on justkui väike seif sinu arvutis või telefonis. Selle sees turvaliselt kõikvõimalike kontode paroolid, mida sa ei pea peas hoidma. Aga neile saab ligi ainult ühe master password’i ehk põhiparooliga.

Mida see annab?

Tänu paroolihaldurile saab eeskujulikult jälgida hea paroolimajanduse põhimõtteid. Näiteks seda, et ühte parooli ei tohiks kasutada rohkem kui ainult ühes kontos. Või seda, et parool ei tohiks olla äraarvatav sõna ja mida pikem see on, seda parem.

Loe edasi Geenius.ee-st.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles